Челси ще победи Лестър


И. Ангелов

Челси ще победи Лестър

Лестър - Челси
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 14.01.2017г.
Час: 19:30
Съдия: Андре Маринър

Лестър успя да премине през последните си три мача без загуба, но английският шампион постига това само за втори път през кампанията, което се определи като най-лошата защита на титлата в ерата на Висшата лига.

Челси успя да се върне на пътя на победите след загубата от Тотнъм в лигата с 2:0, като победи Питърбро във ФА Къп с 4:1 без да използва най-големите си играчи. Сега "сините" ще целят да запазят разстоянието с преследвачите си на 5 пункта в лигата, като разликата може и да се увеличи защото втория Ливърпул играе с Манчестър Юнайтед.

Домакините посрещат Джейми Варди обратно в тима след изтърпяно наказание от три срещи. Анди Кинг обаче беше болен и пропусна последната среща на тима и сега е под въпрос заедно с Леонардо Юлоа. Рияд Марес и Ислам Слимани са аут за Купата на нациите, а това сериозно намалява класата в отбора.

За Челси Джон Тери бе изгонен в завръщането си в игра след травма срещу Питърбро и сега ще търпи наказание от един мач. Челси си върна и Нейтън Айк от Борнемут и може да го използва в защита. Опция дава и завърналият се след почти година отсъствие Курт Зума, който игра срещу Питърбро.

Лестър намали оборотите от показаното миналата година и няма никакви шансове да се намеси в битката за горните позиции в класирането. С липсата на ключови имена сега тази задача ще е още по-трудна, докато в лагера на Челси ключовите имена получиха почивка, а завърналите се от контузия дават много дълбочина.

Прогноза: Лестър Сити - Челси 0:3

 

Последни 5 изиграни срещи:

Лестър:

17 декември Стоук Сити - Лестър 2:2 (Висша лига)
26 декември Лестър - Евертън 0:2 (Висша лига)
31 декември Лестър - Уест Хем 1:0 (Висша лига)
02 януари Мидълзбро - Лестър 0:0 (Висша лига)
07 януари Евертън - Лестър 1:2 (ФА Къп)

Челси:

17 декември Кристъл Палас - Челси 0:1 (Висша лига)
26 декември Челси - Борнемут 3:0 (Висша лига)
31 декември Челси - Стоук Сити 4:2 (Висша лига)
04 януари Тотнъм - Челси 2:0 (Висша лига)
08 януари Челси - Питърбро 4:1 (ФА Къп)

 

Досегашни срещи:

Лестър - Челси

108 срещи
25 победи за Лестър
30 равенства
53 победи за Челси
Голова Разлика: 196:131 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217