Кой ще продължи напред - Астън Вила или Челси?


.

Кой ще продължи напред - Астън Вила или Челси?

Астън Вила - Челси
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 10.04.2010
Час: 19:00
Съдия: Хауърд Уеб


В събота от 19:00 отбора на Астън Вила приема този на Челси в полуфинална среща от турнира за "Купата на Футболната Асоциация" на Англия. Вила успя да стигне до този етап на надпреварата, след като успя да победи с 4:2 при гостуването си на Рединг. Така те ще трябва да се борят на два фланг - ФА Къп и заемане на четвъртото място в първенството, което ще им осигури право да играят в Шампионската лига през следващия сезон. Тима на Мартин О'Нийл все още има шансове, макар и малки за финиширане на тази позиция, след като в момента те се намират на 7-та позиция в класирането с актив от 54 записани точи(на 1 точка от Ливърпул, и на 4-ри от Тотнъм). Досега през сезона тима записа общо 14 победи, 12 равенства и 6 загуби. В последният кръг тима успя да се наложи с 1:0 при гостуването си на Болтън. След днешния сблъсък с Челси, пред отбора предстоят срещи с Портсмут и Бирмингам.

Мениджъра на Астън Вила ще може да разчита на целия си отбор за тази среща, но Ричард Дън остава под съмнение за двубоя заради контузия в ахилеса и ще трябва да премине късен фитнестест пред полуфиналната среща с Челси.

Техните съперници Челси пък заемат лидерката позиция във временното класиране с общо 74 точки, с 2 повече от Манчестър Юнайтед, и с 3 пред Арсенал. Челси отново успя да си върна първата позиция, след като успя да победи на "Олд Трафорд" с 2:1 главния си претендент за шампионския трофей през този сезон - Манчестър Юнайтед. До момента сините от Лондон са записали общо 23 победи, 5 равенства и 5 загуби в първенството. Тима отпадна от елиминационната фаза на Шампионската лига от Интер. Така италианският тим ще срещне на полуфиналите настоящия носител на трофея - Барселона. Защитникът на Челси Джон Тери намери и нещо положително в отпадането на всички английски тимове от Шампионската лига.
Според бранителя, това е добре за националния отбор, който тръгва с големи амбиции за предстоящия Мондиал.


Контузени в тима на Карло Анчелоти остават Рикардо Карвальо, Иванович, Иларио, Ашли Коул, Майкъл Есиен и Жозе Босингва. От тези избороени под съмнение затова дали ще започне днешния двубой е Иларио.

Тук мисля да не рискувам с прогнозата и да заложа над 2,5 гола в тази среща, тъй в тази фаза на турнира всеки отбор е готов да покаже най-доброто си.

Прогноза: Астън Вила - Челси над 2,5 гола



Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:

16 март Уигън - Астън Вила 1:2 (Висша лига)
20 март Астън Вила - Уулвърхемптън 2:2 (Висша лига)
24 март Астън Вила - Съндърланд 1:1 (Висша лига)
27 март Челси - Астън Вила 7:1 (Висша лига)
03 април Болтън - Астън Вила 0:1 (Висша лига)

Челси:

16 март Челси - Интер 0:1 (Шампионска лига)
21 март Блекбърн - Челси 1:1 (Висша лига)
24 март Портсмут - Челси 0:5 (Висша лига)
27 март Челси - Астън Вила 7:1 (Висша лига)
03 април Манчестър Юнайтед - Челси 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи: (във всички турнири)

Астън Вила - Челси

127 мача
49 победи за Астън Вила
30 равенства
48 победи за Челси
Голова Разлика: 190:187 за Астън Вила

През този сезон:

17 октомври 2009 Астън Вила - Челси 2:1 (Висша лига)
27 март 2010 Челси - Астън Вила 7:1 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Астън Вила - 6.50
Равен - 4.00
Челси - 1.53


Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
218