Престън Норт Енд – Арсенал: Осакатени артилеристи може и да допуснат изненада


Н. Гавазов

Престън Норт Енд – Арсенал: Осакатени артилеристи може и да допуснат изненада

Престън - Арсенал
Стадион: "Дийпдейл", Престън
Дата: 07.01.2017г.
Час: 19:30
Съдия: Робърт Мадли


Първият шампион на Англия Престън Норт Енд приема един от лидерите във Висшата лига Арсенал в двубой от ФА Къп. Разликата между двата клуба е цяло едно ниво на английския футбол, но моментното състояние на "артилеристите" не е особено добро и можем да станем свидетели на изненада.

Домакините се намират в средата на Чемпиъншип на 6 точки от местата даващи право да се борят за промоция, така че има какво още да се даде в първенството. Престън Норт играе предимно на приливи и отливи и единствено постоянството пречи на тима да бъде на по-горна позиция, а в момента формата може да се счита за полоителна, тъй като е допусната само една загуба в предишните 6 мача. Джърмейн Бекфорд е наказан за тази среща, докато Калъм Уудс и Джон Уелш са с контузии.

Играта на Арсенал определено започна да страда от средата на декември и това доведе до напускането им от Топ 4 и битката за първото място вече изглежда мираж. "Артилеристите" загубиха на два първи в последните си 5 кръга, а в гостуване нямат успех вече в 3 срещи. Една от причините за спада на тима е напълно характерна за клуба в последните години - многото контузии и липсващи играчи. Санти Касорла и Матьо Дебюши продължават да се лекуват в лазарета, докато състоянията на Месут Йозил, Дани Уелбек и Мертезакер са подобрени, но едва ли ще се рискуват този уикенд със здравето им. Проблемът за Венгер е, че и Кошчелни, Коклен, Белерин, Кийран Гибс и Тео Уолкът също са под въпрос, а Мохамед Елнани замина за националния си отбор за Африканската купа на нациите.

Определено сега е моментът да бъде победен Арсенал от страна на Престън Норт и ще е интересно да видим дали домакините ще се възползват от състоянието на съперника си. Лондончани може и да играят слабо в последно време и да имат кадрови проблеми, но все пак английският гранд е в пътви по-класен и не би трябвало да допусне елиминиране от втородивизионен клуб. Със сигурност ни очаква много завързан мач, в който всичко може да се случи, но все пак прогнозираме с едно наум много труден успех на "артилеристите".

Прогноза: Престън Норт Енд - Арсенал: 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Престън:

14 декември Нотингам Форест - Престън 1:1 (Чемпиъншип)
17 декември Бристол Сити - Престън 1:2 (Чемпиъншип)
26 декември Престън - Лийдс 1:4 (Чемпиъншип)
31 декември Престън - Шефилд Уензди 1:1 (Чемпиъншип)
02 януари Бъртън Албиън - Престън 0:1 (Чемпиъншип)

Арсенал:

13 декември Евертън - Арсенал 2:1 (Висша лига)
18 декември Манчестър Сити - Арсенал 2:1 (Висша лига)
26 декември Арсенал - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)
01 януари Арсенал - Кристъл Палас 2:0 (Висша лига)
03 януари Борнемут - Арсенал 3:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Престън - Арсенал

80 срещи
26 победи за Престън
19 равенства
35 победи за Арсенал
Голова Разлика: 117:105 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
239