Тотнъм може да спре Челси


И. Ангелов

Тотнъм може да спре Челси

Тотнъм - Челси
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 04.01.2017г.
Час: 22:00
Съдия: Мартин Аткинсън

Тотнъм спечели последните си 4 срещи в лигата, вкарвайки 13 попадения в периода и годината започна много силно за шпорите с последните 2 победи с по 4:1. Този отбор няма загуба и в последните 3 случая, в които прие Челси на своя "Уайт Харт Лейн", което включва и една победа с 5:3 преди 2 години.

Челси се намира дори в по-добра форма след победата с 4:2 над Стоук Сити в последния кръг. Тя означаваше, че клубът изравнява историческия рекорд на Арсенал от 13 поредни победи в лигата, който може и да бъде подобрен с триумф над градския съперник. В последните си 6 мача на гости Челси допусна само 1 гол, който беше автогол на Гари Кейхил.

Здравословно и двата състава са почти перфектни. Кайл Уокър и Ян Фертонген се връщат отпочинали за домакините след наказание, като само Ерик Ламела е поставен под въпрос заради проблемите си с травма в таза.

Джон Тери вероятно няма да се завърне за Челси тук след дълготрайно отсъствие, а Маркос Алонсо също е поставен под въпрос с минимален проблем в глезена, който се очаква да преодолее. Педро се завръща след наказание, но надали ще измести Вилиан, който беше играч на мача в последната среща на "сините". Очаква се Матич да заеме мястото на Фабрегас, който обаче се отчете с 2 асистенции срещу Стоук.

Челси се намира в прекрасна кондиция в момента, като в 14 от последните 15 мача с Тотнъм във всички турнири избегна загубата. В случая се срещат може би двата най-добре представящи се отбора в момента и Маурисио Почетино отчете значението на срещата за битката за титлата тази година. В последната си среща той замени Дани Роуз, Деле Али и Хари Кейн във второто полувреме за да съхрани силите за тази среща, която той очаква да спечели.

Същевременно Челси притежава и топ-реализаторът в лигата Диего Коста, чието променено поведение е една от причините за прекрасните представяния на тима през сезона. Дори в негово отсъствие обаче "сините" не се затрудниха в лигата, а тук безспорно ни очаква една от срещите на сезона, в която всичко е възможно.

Прогноза: Тотнъм - Челси 2:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

11 декември Манчестър Юнайтед - Тотнъм 1:0 (Висша лига)
14 декември Тотнъм - Хъл Сити 3:0 (Висша лига)
18 декември Тотнъм - Бърнли 2:1 (Висша лига)
28 декември Саутхемптън - Тотнъм 1:4 (Висша лига)
01 януари Уотфорд - Тотнъм 1:4 (Висша лига)

Челси:

11 декември Челси - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)
14 декември Съндърланд - Челси 0:1 (Висша лига)
17 декември Кристъл Палас - Челси 0:1 (Висша лига)
26 декември Челси - Борнемут 3:0 (Висша лига)
31 декември Челси - Стоук Сити 4:2 (Висша лига)

 

Досегашни срещи:

Тотнъм - Челси

156 срещи
50 победи за Тотнъм
40 равенства
66 победи за Челси
Голова Разлика: 242:223 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
234