Съндърланд - Ливърпул: Гостите ще продължат победния си ход


Н. Гавазов

Съндърланд - Ливърпул: Гостите ще продължат победния си ход

Съндърланд - Ливърпул
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 02.01.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър

В един от мачовете от 19-я кръг на Висшата лига на Англия Ливърпул ще гостува на Съндърланд. Отборът на Юрген Клоп е фаворит в мача, но от друга страна колективът на Дейвид Мойс, който се бори за оцеляването си в елита, няма намерение да се предава и ще се опита да вземе трите точки. Ще станем ли свидетели на изненада или ще отчетем една рутинна победа на фаворита?

Съндърланд претърпя поражение с 4:1 от Бърнли в мача на Нова година, като "черните котки" бяха равностойно на съперника си през първите десет минути на срещата, след това домакините взеха своето. Този неуспех стана четвърти за хората на Мойс в последните им пет мача от Висшата лига и остави тима на 18-то място в класирането, на две точки от спасителния бряг. Единственото обнадеждаващо в тежката ситуация е това, че "черните котки" имат три победи в последните си четири мача от Лигата.

Ливърпул постигна важна победа над Манчестър Сити с 1:0 в новогодишния си мач. Успехът отдалечи конкурента от борбата за титлата, но най-вече позволи на хората на Клоп да запазят втората си позиция и дистанцията от 6 точки от лидера Челси. Победата над "гражданите" дойде на фона на три предишни победи, включително при гостуването в мърсисайдското дерби, което е показател за мощната форма, в която се намират "червените".

Домакините продължават да се намират в бедствено положение по отношение на кадровото си състояние. Били Джоунс е наказан, а Гуч, Пикфорд, Катермол, Кирхоф, Макнеър, Уотмор, Коне и Аничебе са контузени. Гостите не могат да разчитат на контузените Богдан, Ингс, Коутиньо, Матип, Груич и Хендерсън.

Последната победа на Съндърланд над Ливърпул в мач от Висшата лига е през 2012 година. "Котките" са без победа в 9 срещи оттогава, с 6 загуби и 3 равенства. Мърсисайдци пък спечелиха последните си три визити на "Стейдиъм ъф Лайт".

Няма съмнение, че домакините ще се опитат да се противопоставят на съперника си, още повече, че "черните котки" играят прилично у дома си. Кадровите проблеми в състава на Мойс обаче най-вероятно ще окажат огромно влияние върху представянето на тима и може би ще попречат на плановете на шотландеца. Съветът ни е да се доверим на гостите, а също така да играем "до 2.5 гола" и мърсисайдци да запазят суха вратата си.

Прогноза: Съндърланд - Ливърпул 0:2

 


Последни 5 изиграни срещи:

Съндърланд:

10 декември Суонзи - Съндърланд 3:0 (Висша лига)
14 декември Съндърланд - Челси 0:1 (Висша лига)
17 декември Съндърланд - Уотфорд 1:0 (Висша лига)
26 декември Манчестър Юнайтед - Съндърланд 3:1 (Висша лига)
31 декември Бърнли - Съндърланд 4:1 (Висша лига)

Ливърпул:

11 декември Ливърпул - Уест Хем 2:2 (Висша лига)
14 декември Мидълзбро - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
19 декември Евертън - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
27 декември Ливърпул - Стоук Сити 4:1 (Висша лига)
31 декември Ливърпул - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Съндърланд - Ливърпул

167 срещи
52 победи за Съндърланд
37 равенства
78 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 281:223 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
163