Лестър ще завърши шампионската година с победа


Н. Гавазов

Лестър ще завърши шампионската година с победа

Лестър - Уест Хем
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 31.12.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър

Лестър приема Уест Хем в рамките на 19-я кръг на Висшата лига на Англия. Отборът на Клаудио Раниери се намира близо до зоната на изпадащите и за това "лисиците" трябва да обезопасят своето положение. Колективът на Славен Билич обаче набра добър ход и пристига на "Кинг Пауър" с намерението да продължи да побеждава. Двубоят е един от най-завързаните на кръга, а почитателите на залозите са изправени пред истинско изпитание.

Лестър спечели само точка след ярката си победа срещу Манчестър Сити. Шампионите претърпяха домакинска загуба от Евертън на Боксинг дей и така се смъкнаха на 16-то място в класирането, на три пункта от опасната зона. Очевидно е, че хората на Раниери са замесени в битката за оцеляването си и както каза италианецът през миналата седмица, всеки мач ще е като финал за тима.

Уест Хем през последните седмици извърши стремителен скок от долната част на таблицата за класиране към екватора. Това стана възможно благодарение на трите победи над Бърнли, Хъл Сити и Суонзи - все тимове от дъното и за това ще е много интересно да видим как ще завърши срещата с още един отбор от тази част на таблицата. Напомняме, че "чуковете" имаха само три победи в предишните си 15 мача, така че последните резултати наистина са изненадващи.

Варди остава извън мача заради наказание. В строя обаче се завръщат Хут и Фукс, които изтърпяха наказанията срещу Евертън, а Дринкуотър е готов да направи първия си старт след травмата.

Що се отнася до гостите, Дзаза, Торе, Сако, Оксфорд и Байрам са аут заради травми. Колинс и Лансини са под въпрос в мача. Обианг се завърна, но едва ли ще бъде задействан в мача. Предполага се, че Билич ще използва същия състав, който размаза Суонзи.

Както казахме в началото, очертава се много любопитен двубой. Гостите са в отлична форма, но от друга страна Лестър е без загуба срещу Уест Хем в последните 6 мача от Висшата лига, спечелвайки 4 срещи. И двата тима вкараха голове в последните 5 сблъсъка в Лестър. Освен това шампионите ще бъдат подпомогнати от завръщането на някои от титулярите. "Х2" и "1Х" с "гол и на двата отбора" изглеждат напълно логични опции в играта ни, но нямате ли усещането, че "лисиците" ще спечелят последната си среща за годината, през която станаха шампиони?

Прогноза: Лестър - Уест Хем 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Лестър:

07 декември Порто - Лестър 5:0 (Шампионска лига)
10 декември Лестър - Манчестър Сити 4:2 (Висша лига)
13 декември Борнемут - Лестър 1:0 (Висша лига)
17 декември Стоук Сити - Лестър 2:2 (Висша лига)
26 декември Лестър - Евертън 0:2 (Висша лига)

Уест Хем:

03 декември Уест Хем - Арсенал 1:5 (Висша лига)
11 декември Ливърпул - Уест Хем 2:2 (Висша лига)
14 декември Уест Хем - Бърнли 1:0 (Висша лига)
17 декември Уест Хем - Хъл Сити 1:0 (Висша лига)
26 декември Суонзи - Уест Хем 1:4 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Лестър - Уест Хем

126 срещи
45 победи за Лестър
30 равенства
51 победи за Уест Хем
Голова Разлика: 208:188 за Уест Хем

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
170