Бърнли – Съндърланд: Здрава борба между борещи се за оставане в елита


Н. Гавазов

Бърнли – Съндърланд: Здрава борба между борещи се за оставане в елита

Бърнли - Съндърланд
Стадион: "Търф Муур", Бърнли
Дата: 31.12.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Греъм Скот


Любопитна и интересна среща ни предоставя 19-я кръг на Висшата лига, когато един срещу друг се противопоставят тимовете на Бърнли и Съндърланд. Тази среща може да се счита като битка между борещи се за оцеляването отбори, макар че домакините се намират на 6 точки от зоната на изпадащите и голямата цел пред тях реално е оставането в елита.

Новаците се завърнаха в най-горното футболно ниво в Англия с надеждата този път да не повторят съдбата си от предишните години, когато след промоция завършваха сред последните трима в таблицата и обратно в Чемпиъншип. Този път изпълнението на тази задача изглежда по-изпълнима, тъй като се вижда зрялост и тактическа дисциплина в състава, а мачовете пред своя публика сякаш дават криле на играчите. От последните 5 срещи на "Търф Мур" единствено Манчестър Сити си тръгна с 3-те точки, а във всички останали случаи Бърнли излизаше победител. Единственият сигурен отсъстващ този кръг за домакините е наказания Джеф Хендрик, докато Гудмундсон и Дийн Марни са под въпрос.

Съндърланд започва да изглежда като най-стабилният сред намиращите се в зоната на изпадащите на този етап, макар че разликата между тимовете е само 1 точка. Дистанцията от спасителния бряг е само 2 точки и при победа "черните котки" биха могли да се измъкнат от последната тройка. Разбира се, това няма да дойде лесно, тъй като гостите имат само един единствен успех навън от началото на кампанията. Контузиите продължават да мъчат Дейвид Мойс, който и този път няма да може да разчита на голям брой футболисти в лицето на: Пади Макнеър, Лий Катърмоу, Линден Гуч, Джак Родуел, Дънкан Уатмор, Ян Кирхоф, Пикфорд, Стивън Пиенар и Хавиер Манкиел. За последните двама все пак има някаква надежда да се появят в игра.

Бърнли е типичен домакински отбор, докато Съндърланд пък са трагични в гостуванията. И двата състава знаят много добре, че тази среща е важна за оцеляването и ефектът след нея чисто психологически може да е огромен. Новаците изглеждат в по-добра позиция от съперника си в момента и ще е интересно да видим дали ще се възползват от лошото кадрово състояние на "черните котки", за да се отдалечат от зоната на изпадащите.

Прогноза: Бърнли - Съндърланд 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Бърнли:

03 декември Стоук Сити - Бърнли 2:0 (Висша лига)
10 декемви Бърнли - Борнемут 3:2 (Висша лига)
14 декември Уест Хем - Бърнли 1:0 (Висша лига)
18 декември Тотнъм - Бърнли 2:1 (Висша лига)
26 декември Бърнли - Мидълзбро 1:0 (Висша лига)

Съндърланд:

03 декември Съндърланд - Лестър 2:1 (Висша лига)
10 декември Суонзи - Съндърланд 3:0 (Висша лига)
14 декември Съндърланд - Челси 0:1 (Висша лига)
17 декември Съндърланд - Уотфорд 1:0 (Висша лига)
26 декември Манчестър Юнайтед - Съндърланд 3:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Бърнли - Съндърланд

112 срещи
36 победи за Бърнли
30 равенства
46 победи за Съндърланд
Голова Разлика: 167:165 за Бърнли

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
105