Борнемут ще затрудни Челси


И. Ангелов

Борнемут ще затрудни Челси

Челси - Борнемут
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 26.12.2016 г.
Час: 17:00
 

Челси успя да постигне рекордна 11-та поредна победа когато в последния кръг победи с минималното 1:0 Кристъл Палас. Сега предизвикателството пред момчетата на Антонио Конте е рекордът на Арсенал от 14 поредни победи, но задачата сега ще е трудна с липсата на Канте и Коста.

Борнемут обаче е удобен съперник с оглед на факта, че тимът има само 1 победа в 8 гостувания до момента в кампанията. "Черешките" обаче ще бъдат доволни от първата половина от сезона, след като се намират на 10-ата позиция в таблицата.

Откъм състави, голяма липса за домакините ще бъдат наказаните Н'Голо Канте и Диего Коста. И двамата взеха петия си жълт картон в последната среща и пропускат по един мач. Очаква се Сеск Фабрегас и Мичи Батшуай да заемат местата им сред титулярите. Освен тях Еден Азар е под въпрос с травма в коляното, а Джон Тери остава контузен.

За гостите Нейтън Аке не може да играе срещу отбора, от който е отпуснат под наем, което ще принуди Еди Хау да пренареди защитата си. Вероятно Симон Франсис ще се върне в сърцето на защитата, докато Адам Смит се върне на десния бек. Кук, Сърман и Станислас са отсъстващите с травми.

Челси има повод да вярва, че и без двамата ключови липсващи ще успее да надвие опонента, който спечели 16 от 21 точки, които притежава, у дома си. Борнемут не играе много добре пред чужда публика и Конте трябва да се възползва от този факт, докато принудителната почивка на Канте и Коста може да му помогне в натоварения график, който следва.

Прогноза: Челси - Борнемут 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146