Ливърпул ще се препъне и на Ривърсайд


Н. Гавазов

Ливърпул ще се препъне и на Ривърсайд

Мидълзбро - Ливърпул
Стадион: "Ривърсайд", Мидълзбро
Дата: 14.12.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Джонатън Мос

Мидълзбро посреща Ливърпул в мач от 16-я кръг на Висшата лига на Англия с надеждата да вземе нещо от фаворита, с което да подпомогне борбата си за оцеляване. Гостите обаче пристигат с намерението да се завърнат на победния път след последните си два неуспеха. Утре "Ривърсайд" ще е едно от горещите места в студената декемврийска вечер.

Мидълзбро успя да събере 15 точки в 15-те си досегашни мача и заема 16-то място в класирането на Висшата лига, на три пункта от опасната зона. Хората на Айтор Каранка имат само една победа в последните си пет мача, като през уикенда претърпяха поражение с 1:0 при визитата си на Саутхемптън. Веднага обаче ще припомним за гостуванията на Манчестър Сити и Арсенал, в които добре организираният колектив на Каранка измъкна точките.

Ливърпул не започна добре последния месец на календарната година. Доскоро мърсисайдци бяха считани за основен фаворит в борбата за титлата и твърденията за това имаха почва под краката си, след като атакуващата турбина на "червените" бележеше гол след гол, а дори имаше период, в който хората на Юрген Клоп успяваха да запазят суха вратата си. Декември обаче протича зле. Най-напред Ливърпул загуби спечелен мач в Борнемут, а след това не успя да победи отбор, който допусна 4 загуби в последните си 6 мача. Изведнъж "червените" се озоваха на шест точки от върха, окончателно изчерпвайки лимита от грешки за този месец.

Домакините не могат да разчитат на Гастон Рамирес и на Хъзбанд, така че Каранка ще заложи на Клейтън в средата на терена и на Даунинг и Траоре по крилата. Добрата новина е завръщането на Негредо.

Ливърпул е без контузените Коутиньо, Ингс, Груич, Ловрен, Стъридж и Джан. Сако е аут по дисциплинарни причини.

Според букмейкъри и експерти Ливърпул е фаворит в мача и очакванията са, че гостите от самото начало ще започнат да атакуват своя съперник. Абсолютно сме съгласни с това предположение, въпросът е, дали "червените" ще успеят да победят съперника си. Мидълзбро е отбор, който много прилича на Саутхемптън що се отнася до действията в отбрана, а знаем какво направи Ливърпул при визитата си на "Сейнт Мери". Също така знаем и какво направи организираната защита на Боро срещу Сити и Арсенал. Скептицизмът, че гостите могат да вземат трите точки се засилва и от факта, че най-креативният футболист Коутиньо няма да бъде на терена.

Във връзка с казаното по-горе по-вероятно е срещата да завърши без победител, отколкото някой от двата отбора да надделее. В тази връзка не бива и да очакваме много голове, защото се предполага, че домакините ще затворят играта и няма да позволят много шансове на своя съперник. Едно нулево равенство не изглежда толкова далече от логиката, а в комбинация със знак "Х" това би донесло добра печалба на почитателите на залозите.

Прогноза: Мидълзбро - Ливърпул 0:0


Последни 5 изиграни срещи:

Мидълзбро:

05 ноември Манчестър Сити - Мидълзбро 1:1 (Висша лига)
20 ноември Мидълзбро - Челси 0:1 (Висша лига)
26 ноември Лестър - Мидълзбро 2:2 (Висша лига)
05 декември Мидълзбро - Хъл Сити 1:0 (Висша лига)
11 декември Саутхемптън - Мидълзбро 1:0 (Висша лига)

Ливърпул:

19 ноември Саутхемптън - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
26 ноември Ливърпул - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
29 ноември Ливърпул - Лийдс 2:0 (Купа на Лигата)
04 декември Борнемут - Ливърпул 4:3 (Висша лига)
11 декември Ливърпул - Уест Хем 2:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Мидълзбро - Ливърпул

142 срещи
41 победи за Мидълзбро
40 равенства
61 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 242:181 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227