Арсенал ще загуби точки на Гудисън Парк (анкета)


Н. Гавазов

Арсенал ще загуби точки на Гудисън Парк (анкета)

Евертън - Арсенал
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 13.12.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Марк Клатънбърг

В главния мач от програмата на 16-я кръг на Висшата лига на Англия във вторник вечер Арсенал ще се отправи на гости на Евертън. Отборът на Арсен Венгер продължава да върви по стъпките на Челси и не бива да губи точки, ако иска да настигне конкурента. В същото време колективът на Роналд Куман с голяма неохота раздава точки на "Гудисън Парк". Очертава се много любопитен двубой!

Евертън се намира в трудно време, тъй като "карамелите" са без победа във Висшата лига в последните си пет мача, като през уикенда претърпяха поражение с 3:2 при гостуването си на Уотфорд. Нещата изглеждат още по-зле, ако по-внимателно се вгледаме във формата на мърсисайдци - те са само с една победа в последните си 11 мача във всички турнир, десет от които са от Висшата лига на Англия. Въпреки всичко Евертън се намира на девето място в таблицата за класиране, на 4 точки от шестия Манчестър Юнайтед.

Арсенал продължава да върви по стъпките на Челси, напрягайки конкурента си с приятна и резултатна игра. Колективът на Венгер спечели последните си три двубоя във всички турнири с общ резултат 12:3. С оглед на засечките на Манчестър Сити и Ливърпул, "артилеристите" изглеждат много стабилни и фаворит за спечелване на титлата, само остава Венгер да запази формата на тима за по-дълъг период от време.

Домакините не могат да разчитат на контузените Бесич, Пенингтън и Боласие, Аруна Коне се намира в недостатъчно добра кондиция. Арсенал пристига без намиращите се в лазарета Акпом, Касорла, Дебюши, Саного и Мустафи. Мертезакер и Уелбек се възстановиха от травмите си, но ще трябва да наберат форма.

Арсенал спечели двата мача с Евертън през сезон 2015/16, което остави лондончани на 4 мача без загуба срещу "карамелите". Още по-впечатляващо изглежда статистиката на "Гудисън Парк", където "сините" имат само една победа в последните 9 мача, докато Арсенал е с 5 успеха и 3 равенства.

Няма никакво съмнение, че междинният кръг във Висшата лига ще започне с гръм и трясък. Евертън се намира в ужасна форма, но от друга страна "карамелите" си остават един силен отбор на "Гудисън Парк". Нека напомним, че мърсисайдци са един от трите тима в Лигата, които нямат загуба у дома. Арсенал обаче показва невероятен и разнообразен атакуващ футбол в момента. От друга страна на лондончани ще им липсва Мустафи - нека не забравяме, че именно Арсенал подобри играта си в защита едва след пристигането на немеца.

Трудно бихме определи фаворита в мача. Според водещите букмейкъри това са гостите и логично погледнато, те трябва да спечелят мача. Въпросът е, доколко Арсенал ще се справи без Мустафи? Съветът ни към всички почитатели на залозите е да заложат на гол от страна на двата отбора, а тези, които обичат риска с чиста съвест могат да използват знак "Х" в играта си. За останалите "2"-та изглежда най-разумна опция.

Прогноза: Евертън - Арсенал 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Евертън:

05 ноември Челси - Евертън 5:0 (Висша лига)
19 ноември Евертън - Суонзи 1:1 (Висша лига)
27 ноември Саутхемптън - Евертън 1:0 (Висша лига)
04 декември Евертън - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
10 декември Уотфорд - Евертън 3:2 (Висша лига)

Арсенал:

27 ноември Арсенал - Борнемут 3:1 (Висша лига)
30 ноември Арсенал - Саутхемптън 0:2 (Купа на Лигата)
03 декември Уест Хем - Арсенал 1:5 (Висша лига)
06 декември Базел - Арсенал 1:4 (Шампионска лига)
10 декември Арсенал - Стоук Сити 3:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Евертън - Арсенал

206 срещи
59 победи за Евертън
45 равенства
102 победи за Арсенал
Голова Разлика: 337:247 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
299