Ливърпул - Уест Хем: Мърсисайдци ще се завърнат на победния път


Н. Гавазов

Ливърпул - Уест Хем: Мърсисайдци ще се завърнат на победния път

Ливърпул - Уест Хем
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 11.12.2016г.
Час: 18:30
Съдия: Марк Клатънбърг

Ливърпул посреща Уест Хем в мач от 15-я кръг на Висшата лига на Англия в опит да се завърне на победния път и така да запази статута си на фаворит в борбата за титлата. Хората на Юрген Клоп продължават да са лидери по отбелязани голове в Лигата, но мърсисайдци загубиха част от своя устрем в последните си мачове. Проблемите започнаха в средата на миналия месец, когато атакуващият потенциал на "червените" не успя да се справи със сгъстената защита на Саутхмептън, а почти същата история се повтори и при домакинството на аутсайдера Съндърланд, който бе повален едва в последните 15 минути на срещата. През миналия уикенд пък бе сложен краят на серията от 11 мача без загуба, след като Ливърпул направи всичко по силите си, за да даде трите точки на Борнемут, при това, след като водеше с 3:1. Защитата на мърсисайдци отново игра безобразно, а в хора се включи и Лорис Кариус, който допринесе за поражението с 4:3. Поражението на "Виталити" смъкна Ливърпул на трета позиция в класирането, с равен брой точки с Манчестър Сити и на 4 пункта от лидера Челси.

Мъките за Уест Хем през този сезон продължават, като те придобиха бедстващи размери в последните двубои. Равенството на "Олд Трафорд" даде надежда на феновете, че тимът ще започне своя възход и може да повтори миналогодишното си представяне, но уви. Последва тежко поражение при повторната визита на Юнайтед, макар и в Купата на Лигата, а домакинството на Арсенал се превърна в истинско фиаско - Алексис Санчес и Месут Йозил правеха каквото си искат със защитата на "чуковете", а 1:5 е най-малкото, което можеше да се случи на отбора на Славен Билич.

Коутиньо, Ингс и Стъридж са аут заради контузии. В строя се завърна Джоел Матип, който лекуваше травма на глезена. Емре Джан попадна в групата, но едва ли ще започне мача.

Гостите са без контузените Тьоре, Байрам, Диафра Сако, Оксфорд и Колинс. Куяте се възстанови от травмата на слабините, но този мач идва много рано за полузащитника, така че в опорната зона ще видим Нобъл и Обианг.

Ливърпул е по-добрият отбор от Уест Хем в предишните 132 мача между двата тима и това добре се вижда от статистиката в края на прогнозата. В допълнение ще кажем, че мърсисайдци са загубили само три мача на "Анфийлд", победили са в 38 и са завършили наравно в 15. Интересното обаче е, че Уест Хем е без загуба срещу Ливърпул в последните си 4 двубоя, с 3 победи и едно равенство, като последният успех е през февруари тази година в Купата на Англия, а още по-болезнено за "червените" е поражението с 3:0 на "Анфийлд" в началото на миналия сезон.

Гледайки статистиката, би трябвало да очакваме равностоен двубой утре вечер, но логиката сочи да не очакваме такова нещо. Домакините са фаворити в мача и хората на Клоп приличат на ранен лъв, който е готов по блестящ начин да заздрави раните си. Формата на Уест Хем няма нищо общо с миналогодишната, напротив, тя се влоши в последните седмици, така че колективът на Билич едва ли ще представлява някаква опасност за своя противник.

Победа с марж от два гола за Ливърпул изглежда напълно възможна и в този смисъл знак "1" може да се комбинира с "над 2.5 гола", като мотивите ни са, че колебливата зашита на домакините по-скоро ще допусне гол, отколкото да не го направи.

Прогноза: Ливърпул - Уест Хем 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

06 ноември Ливърпул - Уотфорд 6:1 (Висша лига)
19 ноември Саутхемптън - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
26 ноември Ливърпул - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
29 ноември Ливърпул - Лийдс 2:0 (Купа на Лигата)
04 декември Борнемут - Ливърпул 4:3 (Висша лига)

Уест Хем:

05 ноември Уест Хем - Стоук Сити 1:1 (Висша лига)
19 ноември Тотнъм - Уест Хем 3:2 (Висша лига)
27 ноември Манчестър Юнайтед - Уест Хем 1:1 (Висша лига)
30 ноември Манчестър Юнайтед - Уест Хем 4:1 (Купа на Лигата)
03 декември Уест Хем - Арсенал 1:5 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Уест Хем

132 срещи
68 победи за Ливърпул
36 равенства
28 победи за Уест Хем
Голова Разлика: 217:130 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227