Челси е в идеална позиция да удари шампиона


.

Челси е в идеална позиция да удари шампиона

Манчестър Юнайтед - Челси
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 03.04.2010
Час: 14:45
Съдия: Майк Дийн


Манчестър Юнайтед посреща Челси в пряк двубой за титлата във Висшата лига. На “Олд Трафорд” ще се изправят първия срещу втория като разликата между двата тима е само 1 точка 6 кръга преди края.

Футболистите на Сър Алекс Фъргюсън са в своята Страстна седмица тъкмо около Великден. Отборът трябва да изиграе три ключови срещи в рамките на 8 дни като едната вече мина. Срещу Байерн Мюнхен на “Алианц Арена” “червените дяволи” загубиха с 2:1, но далеч по-страшното в този мач бе не резултатът, който дава надежда за реванша, а контузията на основния реализатор на тима Уейн Рууни. Нападателят е аут в следващите 2 седмици, в които освен битката с Челси ще пропусне и срещите с Байерн, Блекбърн и Манчестър Сити.

Все пак преди драматичното поражение в Мюнхен Юнайтед се намираше в чудесна форма от победи, благодарение на които задмина Челси в класирането. В тази серия се включва и победа в друго голямо дерби – 2:1 срещу Ливърпул, както и погром с 4:0 над Милан. Основна заслуга за всичко това имаше Рууни, който този път ще отсъства.

Ситуацията в лагерна на Челси е по-спокойна. След слабото представяне до преди 2 седмици, довело до отпадане от Интер в Шампионската лига и сдаването на първото място в Англия “сините” се мобилизираха изключително много и в два мача вкараха 12 гола – 5:0 над Портсмут и 7:1 срещу един от най-добрите тимове Астън Вила. Явно “конското”, което Роман Абрамович изчете на своите скъпоплатени звезди след краха от тима на Моуриньо е подействал положително.

Освен Рууни, аут за мача са още Майкъл Оуен, Андерсон, Джон О’Шей и Оуен Харгрийвс. За последните двама има вероятност да бъдат на пейката срещу в събота, докато Оуен и Андерсон са аут до края на сезона.

При гостите също има проблеми, но има и добри новини. Те са свързани с голямата звезда Дидие Дрогба, който е възстановен от травмата извадила го от състава за мача с Вила.  Остават проблемите с Есиен, Босингва, Карвальо, Ашли Коул и Бранислав Иванович, което ще отслаби защитата на лондончани.

Предстои изключително непредвидим мач, в който два напълно равностойни съперника трябва да излъчат основния фаворит за титлата, който да поведе хорото 5 кръга преди края. Евентуално равенство би било добро за домакините, но ще върне в битката и Арсенал. Тук победител ще бъде отборът, който ще покаже по-добра психика. Предвид травмата на Рууни и предстоящият мач на Юнайетд с Байерн шансовете на Челси за краен успех на “Театъра на мечтите” се увеличават.    

 
Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

10 март Манчестър Юнайтед - Милан 4:0 (Шампионска лига)
14 март Манчестър Юнайтед - Фулъм 3:0 (Висша лига)
21 март Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
27 март Болтън - Манчестър Юнайтед 0:4 (Висша лига)
30 март Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед 2:1 (Шампионска лига)

Челси:

13 март Челси - Уест Хем 4:1 (Висша лига)
16 март Челси - Интер 0:1 (Шампионска лига)
21 март Блекбърн - Челси 1:1 (Висша лига)
24 март Портсмут - Челси 0:5 (Висша лига)
27 март Челси - Астън Вила 7:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Челси

137 мача
57 победи за Манчестър Юнайтед
39 равенства
41 победи за Челси
Голова Разлика: 223:171 за Манчестър Юнайтед

През този сезон:

09 август 2009 Манчестър Юнайтед - Челси 2:3 сл. дузпи (Суперкупа на Англия)
08 ноември 2009 Челси - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 2.62
Равен - 3.20
Челси - 2.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
174