Съндърланд – Арсенал: Втора поредна грешка за лондончани ще е скъпа


Н. Гавазов

Съндърланд – Арсенал: Втора поредна грешка за лондончани ще е скъпа

Съндърланд - Арсенал
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 29.10.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън

Началото на 10-я кръг на Висшата лига дават съставите на Съндърланд и Арсенал. Домакините се намират на последна позиция, докато "артилеристите" се борят за титлата и точките са еднакво важни и за двата тима.

"Черните котки" засега са големия аутсайдер в първенството след само две равенства, а отборът не показва игра, с която да убеди, че заслужава да е в елита. Една от причините за слабото представяне може да се търси и в лазарета, където лекуват травми Себастиан Ларсон, Борини, Ян Кирхоф, Вито Маноне, Янузай, Денайер и Лий Катърмоу. На Джърмей Дефо, Джон О'Шей и Хавиер Манкило им беше дадена почивка в средата на седмицата за Купата на Англия, така че е логично да ги видим в стартовия състав.

Арсенал допусна изненада миналия кръг, когато завърши наравно с Мидълзбро, което не позволи на тима да оглави самостоятелно таблицата. По този начин "артилеристите" са на първото място заедно с Манчестър Сити и Ливърпул, което още повече прави победата задължителна в събота. Въпреки хикса с Боро, лондончани продължават да се намират в превъзходна форма с 10 победи и 3 равенства във всички турнири, а в последните 8 двубоя са допуснали само 2 попадения. Проблемите на Арсен Венгер са кадрови, тъй като отново няма да може да се разчита на Мертезакер, Дани Уелбек, Акпом, Лукас Перез и Гранет Джака. Под въпрос са също така и Санти Касорла, Тео Уолкът и Начо Монреал, а Рамзи и Жиру са пред завръщане, но и за тях ще се решава до последно.

Съвсем логично е да очакваме Съндърланд да се отбранява, а Арсенал да атакува. Победата е от изключителна важност за "артилеристите", но и за домакините всяка спечелена точка е успех, така че можем да видим крайно мотивиран състава на Дейвид Мойс. Малко положения за гол и битка за всяка топка, но все пак прогнозираме минимален и труден триумф на лондончани.

Прогноза: Съндърланд - Арсенал 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Съндърланд:

24 септември Съндърланд - Кристъл Палас 2:3 (Висша лига)
01 октомври Съндърланд - Уест Бромич 1:1 (Висша лига)
15 октомври Стоук Сити - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
22 октомври Уест Хем - Съндърланд 1:0 (Висша лига)
26 октомври Саутхемптън - Съндърланд 1:0 (Купа на Лигата)

Арсенал:

02 октомври Бърнли - Арсенал 0:1 (Висша лига)
15 октомври Арсенал - Суонзи 3:2 (Висша лига)
19 октомври Арсенал - Лудогорец 6:0 (Шампионска лига)
22 октомври Арсенал - Мидълзбро 0:0 (Висша лига)
25 октомври Арсенал - Рединг 2:0 (Купа на Лигата)


Досегашни срещи:

Съндърланд - Арсенал

151 срещи
50 победи за Съндърланд
41 равенства
60 победи за Арсенал
Голова Разлика: 240:208 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172