Ливърпул - Тотнъм: Тенденцията ще се запази


Н. Гавазов

Ливърпул - Тотнъм: Тенденцията ще се запази

Ливърпул - Тотнъм
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 25.10.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Джонатън Мос

Четвъртият кръг на Купата на Лигата е благословен от два топ мача. Единият е утре вечер в Манчестър, а другият ще се състои във вторник и отново в Северозападната част на Англия, където Ливърпул приема Тотнъм. Един от тези топ отбора ще напусне турнира. FUTBOL TV се опитва да разбере, какво трябва да очакваме от сблъсъка на "Анфийлд".

Ливърпул се намира в превъзходна форма и определено отборът е в епицентъра на битката за титлата, което феновете на "червените" очакват от години. Мърсисайдци са в серия от девет мача без загуба, със седем победи и две равенства в този период. Ливърпул влиза в днешния мач след победа с 2:1 над УБА в събота, като резултатът не бива да ни лъже - хората на Юрген Клоп с лекота създаваха положения пред вратата на гостите, чиято единствена цел бе да не загубят мача. Сега Ливърпул се намира на върха в класирането, заедно с Манчестър Сити и Арсенал, отстъпвайки им само по допълнителни показатели.

Тотнъм също се намира в добра форма, след като е без загуба в последните си осем двубоя. В този период лондончани имат пет победи и три равенства. Сянка върху представянето на "шпорите" хвърля това, че хората на Маурисио Почетино не могат да спечелят последните си три мача, което се отрази върху класирането им във Висшата и сега те са на пета позиция, на точка от днешния си съперник. Тимът влиза в днешния сблъсък след нулево равенство с Борнемут през уикенда, като се забелязва, че лондончани най-трудно от останалите английски отбори съвместяват участието си в Шампионска лига и Висшата лига на Англия.

Домакините не могат да разчитат на Джо Гомес, Шейн Оджо и на Мамаду Сако, докато гостите с нетърпение очакват завръщането на Хари Кейн и Тоби Алдервейрелд, които обаче отпадат за сблъсъка заради травми.

От статистиката в края на анонса на тази среща се вижда, че Ливърпул превъзхожда съперника си. Това превъзходство е още по-голямо на "Анфийлд", където "червените" имат 46 победи, 22 равенства и само 6 поражения. Последните три срещи между тези дава тима завършиха наравно, включително августовската среща на "Уайт Харт Лейн", която завърши при резултат 1:1. Интересно е да отбележим също така, че Ливърпул не е губил от Тотнъм от 2013 година, записвайки 5 победи и 3 равенства.

Прогнозирането на резултат в Купата на Лигата е трудно, тъй като мениджърите много често използват футболисти от резерва или такива, които нямат голяма игрова практика. Освен това, независимо от превъзходството на "червените", двубоите между тези два тима винаги са били оспорвани и равностойни. Такъв се очаква да бъде и днешният, въпреки намеренията на Почетино да извърши някои ротации в състава си. Очаква се домакините да бъдат по-инициативни и да установят контрол върху мача, а гостите да изберат по-отбранителна тактика. С оглед на това не бива да очакваме много голове - bet365 предлага коефициент 2.20 за под 2.5 гола в мача, което е разумна опция. Съветът ни относно победителя в срещата е да заложим на Ливърпул. Да, Клоп може да използва експериментален състав и този ход да даде предимство на Тотнъм, но по-вероятно е това да направи Почетино, а и домакините се намират на крилете на ентусиазма, което също ще повлияе върху резултата и ще запази тенденцията "червените" да печелят мачовете си пред Коп-а. 

Прогноза: Ливърпул - Тотнъм 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

20 септември Дарби Каунти - Ливърпул 0:3 (Купа на Лигата)
24 септември Ливърпул - Хъл Сити 5:1 (Висша лига)
01 октомври Суонзи - Ливърул 1:2 (Висша лига)
17 октомври Ливърпул - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
22 октомври Ливърпул - Уест Бромич 2:1 (Висша лига)

Тотнъм:

27 септември ЦСКА Москва - Тотнъм 0:1 (Шампионска лига)
02 октомври Тотнъм - Манчестър Сити 2:0 (Висша лига)
15 октомври Уест Бромич - Тотнъм 1:1 (Висша лига)
18 октомври Байер Леверкузен - Тотнъм 0:0 (Шампионска лига)
22 октомври Борнемут - Тотнъм 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Тотнъм

164 срещи
75 победи за Ливърпул
42 равенства
47 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 255:186 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
291