Арсенал – Суонзи: Лондончани ще продължат победната серия


Н. Гавазов

Арсенал – Суонзи: Лондончани ще продължат победната серия

Арсенал - Суонзи
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 15.10.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Джонатън Мос

Арсенал посреща Суонзи в двубой, който изглежда лесен за "артилеристите". Домакините са в превъзходна форма и се намират в Топ 4 само на 2 точки от лидера Манчестър Сити, докато гостите се намират в долната 4-ка на таблицата.

Представянето на лондончани е впечатляващо в последните 9 срещи от всички турнири, в които бяха спечелени 7 мача и само на два пъти бяха поделени точките. Играчите на Арсен Венгер са в серия от 5 поредни победи, а защитата показва стабилност и не е допускала попадение във вече 4 мача. Арсенал отново няма да може да разчита на невъзстановените Дани Уелбек, Мертезакер, Карл Дженкисън, Оливие Жури и Рамзи. Месут Йозил беше сменен на почивката между Германия и Северна Ирландия, но няма индикация за травма, макар че може и да бъде оставен извън игра този уикенд. Алексис Санчес също взе 2 участия за страната си и има голяма вероятност да му бъде дадена почивка, което ще позволи на Лукас Перес да започне титуляр. Добрата новина е завръщането на Коклен, но едва ли ще се рискува състоянието му, а в полузащитата се очаква отново да оперират Санти Касорла и Джака.

Суонзи за разлика то своя съперни показва твърде слаба форма след 5 поражения и само едно единствена реми в последните 6 мача от всички турнири. "Лебедите" имат в актива си само 4 точки и се очертава тежък сезон и битка за оцеляването. В състава на гостите няма големи кадрови проблеми, освен контузията на Нейтън Дайър, но пък Федерико Фернандес, Йоренте и Джеферсън Монтер не са в оптимална форма и може да не ги видим сред стартовите 11.

Двубой, който изглежда лесен и спокоен за Арсенал, макар че Суонзи със сигурност няма да се даде без бой. Въпреки това, по-голямата класа и страхотната форма на "артилеристите" ще им донесе категорични 3 точки.

Прогноза: Арсенал - Суонзи 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

17 септември Хъл Сити - Арсенал 1:4 (Висша лига)
20 септември Нотингам Форест - Арсенал 0:4 (Купа на Лигата)
24 септември Арсенал - Челси 3:0 (Висша лига)
28 септември Арсенал - Базел 2:0 (Шампионска лига)
02 октомври Бърнли - Арсенал 0:1 (Висша лига)

Суонзи:

11 септември Суонзи - Челси 2:2 (Висша лига)
18 септември Саутхемптън - Суонзи 1:0 (Висша лига)
21 септември Суонзи - Манчестър Сити 1:2 (Купа на Лигата)
24 септември Суонзи - Манчестър Сити 1:3 (Висша лига)
01 октомври Суонзи - Ливърпул 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Суонзи

21 срещи
10 победи за Арсенал
3 равенства
8 победи за Суонзи
Голова Разлика: 29:26 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165