Как се представя Челси в този сезон на Висшата лига?


FUTBOL-TV

Как се представя Челси в този сезон на Висшата лига?

Челси е един от най-успешните английски отбори, които се състезават във Висшата Лига на страната. Клубът е сформиран през 1905 година и домакинстват на стадиона Стамфорд Бридж във Фулъм. Сред успехите им са шест титли от Английската Висшата лига, две титли от Английското първенство, Осем купи на Футболната асоциация, УЕФА Шампионска титла и две титли от Лига Европа.

В момента коефициентът на Челси, който ФИФА им дава, ги поставя на тринадесето място. В отбора има доста футболисти с потенциал и играчи, които вече са се доказали катоТимо Вернер,
Кай Хаверц, Тами Ейбрахам, Жоржиньо, Оливър Жиру, Бен Чилуел.

Много се изненадаха от представянето на отбора през този и миналия сезон и се чудят каква е причината за това. Не можем да виним само сегашния им треньор Франк Лампард, тъй  като спада на отбора и лошото им представяне са налице още преди той да заеме треньорската позиция. Най успешен беше отбора в ръцете на Жозе Моуриньо, но и други треньори са имали успехи с отбора.

Много хора харесват да залагат на този отбор и на голмайсторите и можете да го направите и вие. Ако не знаете как или къде, тук можете да прочетете всичко, което трябва да знаете за букмейкърите и залагането. Ще откриете статии за известни букмейкъри и стъпки, с които можете да вземете началните бонуси.

Проблемите в лидерството на отбора

Мениджър на Челси е легендарния Франк Лампард, който започва да ги тренира през 2019 за три години. През професионалната си кариера като полузащитник, той прекарва тринадесет години от футболната си кариера с отбора между 2001 и 2014. Две години по-късно той прекратява професионалната си кариера и става треньор на малък английски отбор. Много хора спекулират, че проблема на отбора идва от неопитния им треньор и затова има нападки срещу Лампард.

Първият му мач начело на отбора завършва със сериозна загуба с 0-4 срещу Червените Дяволи и останалата част от сезон 2019/2020 късметът им не се обърна, но някак си се изкачиха в ранглистата. През този сезон Челси завърши на четвърто място в таблицата на лигата, което беше близо до третото място, което си извоюваха през сезон 2018/2019. Този сезон Сините също не се справят толкова добре, което е довело до спекулации за бъдещето на Франк Лампард с отбора. Той каза, че ако не е искал предизвикателство е щял да си седи пред телевизора и да гледа мачовете от там. Относно опита му в треньорството, той казва “Уверен съм, играя футбол откакто мога да ходя." Повече информация за бъдещето на Лампард с Челси прочетете тук.

Как се справя Челси във Висшата Лига този сезон?

За сега сините нямат толкова голямо предимство пред другите отбори в лигата. В таблицата са на девето място за момента и от седемнадесетте изиграни игри този сезон имат седем победи, пет загуби и пет мача завършили с равен резултат (хиксове). Определено нивото им трябва да се подобри ако искат и този сезон да завършат по-напред в таблицата.

Колкото и да критикуваме отбора, защото не се представят на нивото, на което сме свикнали да ги гледаме, в същото време не можем да кажем, че се представят ужасно, все пак не са сред отборите, които най-вероятно ги очаква изпадане от Висшата Лига в края на сезона. Играчите от отбора са здрави и няма сериозни наранявания освен разтягането на бедрен мускул на Рийс Джеймс, което стана в края на Декември 2020-та. Най-много голове за отбора е вкарал Тами Ейбрахам с шест гола, а след него се нареждат Кърт Зума и Тимо Вернер с по четири гола. Треньора им каза в интервю, че ако искат да победят в повече мачове трябва да подобрят формата си.

  Сподели
3221