Гришо се жертвал за България


.

Гришо се жертвал за България

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще отсъства от игра в следващите три седмици заради контузия в ръката. 18-годишният талант от Хасково беше заявил участие в турнира от сериите фючърс в френския град Лил, където беше шести поставен в основната схема и в първия кръг от надпреварата с награден фонд 15 хиляди долара трябваше да се изправи срещу гръка Парис Гемукидис, намиращ се на 993-то място в АТР ранглистата, но изглежда Григор не е бил в състояние да излезе на корта и е отказал участие. Интересен факт е, че Григор се е жертвал за Бълагрия, тъй като той знаел, че ако вземе участие в мачовете за Купа Дейвис, това ще доведе до сериозни поражения в негови1 личен план.

„Ядрено-магнитният резонанс показа, че Григор ще отсъства от корта три седмици”, заяви капитанът на националния ни отбор Огнян Илиев.

"Следва всеки ден лечение, хапчета, лекарства, процедури, за да може да се възстанови и лека-полека да започне да играе. На тренировка преди началото на купа "Дейвис" се контузи и го заболя сухожилието. Той обаче през цялото време не се оплака и пое болката, стискайки зъби. Всичкото това нещо той го направи, за да се състезава за България, каза още Илиев.

"В понеделник научих резултатите от прегледите и във вторник се обадих на Григор. Разговарях с него половин час и той каза, че не съжалява за нищо и е много щастлив от постигнатата победа над Монако. Григор много добре знаеше, че участието му в мачовете за купа Дейвис ще доведе до сериозна контузия и това, че се състезава за България в крайна сметка го ощети в личен план. Разговаряхме за бъдещия двубой със Словения и той каза, че чака с нетърпение този мач", завърши Огнян Илиев.


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ 

  Сподели
131