Юсейн Болт и Серина Уилямс грабнаха Спортните Оскари


.

Юсейн Болт и Серина Уилямс грабнаха Спортните Оскари

Спринтьорът от Ямайка Юсейн Болт спечели наградата Лауреус Спортист на годината” за втори път, докато призът при жените грабна американската тенисистка Серина Уилямс. Така наречените награди "Лауреус" са определяни като "Спортните Оскари".

През изминалата 2009 година Юсейн Болт отвя конкуренцията, печелейки три златни медала на световното първенство по лека атлетика в Берлин, като "светкавицата" успя да се отчете с два световни рекорда в спринтовете на 100 и 200 метра.

Серина Уилямс също поема в своите ръце наградата за втори път. През миналата година тя триумфира с титлата в доста престижни турнири, включително и тези от Големия шлем "Аустрелиън Оупън" и "Уимбълдън", а освен това се завърна и на първата позиция в световната ранглиста при жените.

Друга тенисистка, белгийката Ким Клайстерс завоюва приза "Завръщане на годината". Тя бе извън кортовете за период от две години, в който се омъжи и се сдоби с момиченце. Завръщането и през миналата година наистина беше повече от впечатляващо, след като малко след това успя да спечели титлата от турнира "ЮС Оупън".


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
251