Кличко нокаутира Пулев и защити титлата си


Н. Гавазов

Кличко нокаутира Пулев и защити титлата си

Владимир Кличко нокаутира Кубрат Пулев в петия рунд и успя да защити световна си титла по бокс за професионалисти в тежка категория на Международната боксова федерация. Срещата се игра в зала "02 Арена" в Хамбург пред повече от 15 000 зрители, като единственият позитивен момент бе подкрепата на публиката за Кобрата. Неприятно впечатление направи пък българската агитка, която мощно освирка химна на Украйна преди мача.

Час преди двубоя William Hill прецени, че най-вероятният изход е предсрочна победа за Кличко - коефициент 1.67, а за победа на украинеца по точки - 3.00. Букмейкърите оцениха предсрочната победа на българина на 8.00, а по точки - 10.00. Интересното е, че William Hill смяташе, че Кличко най-вероятно ще нокаутира Пулев след 4-я рунд.

Правотата на букмейкърите и на повечето специалисти за лесна победа на Кличко се потвърдиха от самото начало на двубоя. Българинът започна с мощно ляво кроше, което обаче разяри украинеца и той на два пъти изпрати Кобрата на земята.

През втория рунд двамата боксьори се успокоиха и представиха на публиката по-позиционна игра, но както се оказа по-късно, всичко бе затишие пред буря.

Третата част започна с ляв удар на Кличко, на което Пулев се опита да отговори с кроше. Изглежда, че това ядоса шампиона. Украинецът стана много агресивен, а резултатът от това бе пореден нокдаун за българина. Тук някъде отпаднаха всички съмнения в крайния изход на мача - Кубрат едва се държеше на краката си, а отсъствието в арсенала на Кобрата на мощен удар обезсмисляше интригата в оставащата част от сблъсъка.

Противно на очакванията,  Кличко остана пасивен в началото на четвъртия рунд и дори позволи на съперника си да отправи два удара, които обаче не повлияха на общата ситуация - украинецът продължаваше да изглежда стабилен физически и психологически, докато умората в Кобрата ставаше все по-голяма.

Всичко приключи в петата част. Българинът започна активно и успя да вкара серия от удари в главата на Кличко, но мощно ляво кроше на украинеца изпрати Кобрата на земята, но този път претендентът не успя да се изправи. Така 11 секунди преди края на рунда шампионът защити титлата си, а Пулев остава да чака по-добри дни.

 

  Сподели
125