Гришо Димитров срещу Анди Мъри... Яко!


В. Мухарски

Гришо Димитров срещу Анди Мъри... Яко!

Олимпийският шампион и Световен №3 в тениса Анди Мъри ще бъде финалното препятствие пред Григор Димитров във финала на турнира в Бризбейн. Това стана факт след като Гришо успя да отстрани бившия финалист на Australian Open Маркос Багдатис от Кипър. Българинът за пръв път в кариерата си преминава полуфиналната фаза на надпревара от подобен ранг и вече спокойно може да се каже, че успехът за него е налице! Самият факт, че Димитров ще играе срещу Анди Мъри не може да не го мотивира да даде всичко от себе си, а каквото сабя покаже.

Мъри вече има победа над Димитров с 6:4, 6:4 от единствения им двубой в Банкок през 2011 година. Сега нещата стоят по различен начин, като промяната е най-вече в Гришо, който израства с всеки изминал мач. "Григор играе много разнообразен тенис. Прави ми впечатление, че може да изпълнява доста различни удари. Той е сред малкото тенисисти, които имат отличен бекхенд с една ръка и изпълнява повече слайсове от останалите", бе мнението на Мъри за 21-годишния българин.

Ние като българи можем единствено да бъдем горди от спортисти като Григор Димиторв, Цветана Пиронкова, Кубрат и Тервел Пулеви, Станка Златева, Данчо Йовчев и много други. Всички, които желаят да наблюдават срещата на Гришо срещу Анди Мъри, могат да сторят това тази неделя в сайта на Futbol-tv.

  Сподели
191