Представител на ФИА обясни наказанието на Верстапен


Н. Гавазов

Представител на ФИА обясни наказанието на Верстапен

По време на пресконференция в Сингапур, пилотът на Ред Бул Макс Верстапен използва думата "f*cked", за което по-късно бе наказан от ФИА .

Бившият състезател Джони Хърбърт, който тогава работеше като стюард, обясни от какво се е ръководила Федерацията, когато е взето решение да бъде наказан трикратният световен шампион.

"На пресконференция в Сингапур Макс използва думата "f*cked" за своя автомобил. Пресконференциите се излъчват по целия свят“, цитира Motorsport думите на Хърбърт .

"Има повече псувни от всякога. Пресконференцията не е мястото за това. Някои журналисти казаха, че спортът се опитва да превърне пилотите в роботи. Това не е вярно. Вие просто ги молите да не ругаят, което според мен е правилното нещо. Повечето шофьори не псуват.

Като стюарди имаме редица инструменти за наказване на пилотите. Тук сме, за да налагаме правилата и да вземаме решения заедно. Можехме да го глобим, но решихме, че ще бъде по-полезно да го накараме да направи нещо социално отговорно. Какво точно това ще бъде, зависи от Макс и ФИА.

Лично аз смятам, че е прекалено. Не искам петгодишният ми внук да слуша този вид реч. Има много млади хора по целия свят, които обичат спорта и обожават състезателите. Те трябва да разберат това, те са модели за подражание", добави Джони.

  Сподели
26