Льоклер: За мен е голяма мотивация да съм до Хамилтън


Н. Гавазов

Льоклер: За мен е голяма мотивация да съм до Хамилтън

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер обяви, че няма търпение да види първите резултати от представянето на 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън с автомобил на Скудерията. Двамата ще са съотборници от началото на следващия сезон във Формула 1, като Хамилтън заема мястото на Карлос Сайнц, който отива в Уилямс.

    "Ще съм супер любопитен за да видя как се справя, все пак той е постигнал толкова много успехи. Люис има много малко слаби страни. Всъщност, не мисля, че Люис има слаба страна, той е супер силен пилот, винаги в челото, супер бърз и супер постоянен. Така че ще ми е много интересно да погледна информацията от колата му, защото все пак двамата ще караме едни и същи автомобили.

Сега, като видя например, че Люис е много по-бърз в един завой, аз се чудя дали нашата кола може да постигне това, но когато сме съотборници, ще знам, че причината не е в колата. За мен това е огромна мотивация да покажа какво мога с кола като на Люис и да науча нещо ново от него, защото пилотите се учат един от друг", заяви Льоклер.

  Сподели
23