Краснобаева напусна националния отбор на България


Н. Гавазов

Краснобаева напусна националния отбор на България

Бронзовата медалистка на лента от Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща тази година Елвира Краснобаева вече няма да се състезава за България, обяви самата тя. "За мен беше чест да представям България. Благодаря на всички за всичко", написа 16-годишната гимнастичка "Инстаграм".

Краснобаева е родена в Санкт Петербург, а на 6-годишна възраст се мести със семейството си във Варна, където тренира художествена гимнастика в клуб Грация. През 2021 година Краснобаева получи българско гражданство, а на следващата година стана европейска шампионка на обръч за девойки, като грабна също сребро на топка и бронз отборно. През 2023 година грацията спечели титлата за девойки на топка, както и златото в отборното класиране. Тази година Краснобаева дебютира на Европейско първенство за жени и успя да се пребори за бронз на лента и злато отборно.

Според някои източници Краснобаева ще представя оттук нататък Армения, а в социалните мрежи нейният баща обясни, че причината за решението не е само спортно-техническа, а е свързана с лични проблеми в семейството.

  Сподели
28