Верстапен коментира евентуалната забрана на псувни


Н. Гавазов

Верстапен коментира евентуалната забрана на псувни

Австрийският пилот на Ред Бул Макс Верстапен говори за отношението си към предложението на президента на Международната автомобилна федерация ( ФИА ) Мохамед бин Сулайем. Преди това той помоли пилотите от Формула 1 да използват възможно най-малко нецензурни думи по време на радио разговори.

"Така работи светът. Хората като че ли са по-чувствителни към такива неща. Моето мнение е, че не трябва да излъчваме нецензурни думи. Естествено има различни приложения, чрез които хората слушат нашите радио разговори. Затова трябва да налагаме ограничения или да ги излъчваме със закъснение, за да могат определени фрази да бъдат цензурирани.

Това би било много по-полезно от забраната на пилотите да използват ругатни. Например, не мога да произнасям думата F…, извинете, но ние петгодишни ли сме?! Дори и едно дете да гледа предаването, то пак ще чуе нецензурни думи и ще използва нецензурен език, въпреки забраната на родителите си.

Всички се карат. Някои са по-големи, а други по-малки. Зависи и от езика, който говорите. Важно е обаче да разберете, че злоупотребата е нещо друго. Много хора използват ругатни, когато са напомпани с адреналин. Според мен това просто не трябва да се излъчва. Ако не излъчвате ругатни, никой няма да разбере, че сте ги използвали, освен вас и вашия екип. Можете да се справите с това сами“, цитира Верстапен порталът Racingnews365.

  Сподели
56