Григор Димитров и Джокович направиха голямо шоу в София


FUTBOL-TV

Григор Димитров и Джокович направиха голямо шоу в София

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи олимпийския шампион на сингъл от Игрите в Париж 2024 Новак Джокович в демонстративен мач в София, организиран от Фондация "Григор Димитров".  

Срещата завърши при резултат 6:4, 2:6, 10:6 за Димитров.

Над 13 хиляди фенове са изпълнили до краен предел "Арена 8888 София", след като билетите за двубоя бяха  разпродадени за броени минути.

Привържениците дълго скандираха имената на двамата тенисисти при излизането им на корта, което беше съпроводено със светлинно шоу.

Димитров спечели първия сет с 6:4. Джокович първи направи пробив за 2:1 след двойна грешка на хасковлията, но още в следващия гейм загуби подаването си. След това се игра равностойно, преди българинът да стигне до нов брейк за 6:4, с който затвори частта.

Двамата предложиха много атрактивни отигравания, на корта вместо тях ракетите хванаха деца, а зрителите се наслаждават на забавни моменти и великолепен спектакъл.

Във втората част Джокович доминираше. След 2:2 той взе четири поредни гейма за 6:2 и изравни резултата.

В шампионския тайбрек българинът поведе с 8:5, след което с 9:6 и затвори срещата при първата си възможност.

"Изпълнен съм с щастлив. Искам да Ви благодаря. Винаги се вълнувам много, когато играя пред Вас", се обърна Димитров към феновете след двубоя.

"Братко, благодаря за този мач. Григор е добър приятел и за мен е чест и привилегия да подкрепя неговата фондация. За мен е удоволствие, че съм тук", каза Джокович.

В залата беше треньорът на Димитров Даниел Валверду, тенис легендите Мануела, Катерина и Магдалена Малееви, президентът на БОК Стефка Костадинова, бившият футболен национал Димитър Бербатов и редица други спортни звезди на България.

Главен съдия на мача беше сръбкинята Марияна Вельович, което е  професионален рефер от 2015 година.

  Сподели
52