Пиастри: Боли


Н. Гавазов

Пиастри: Боли

Пилотът на Макларън Оскар Пиастри коментира представянето си на Гран при на Италия на пистата в Монца, където зае второ място.

"Наранен съм. Няма да лъжа, наистина боли [да пропуснеш победа]. Днес направих много неща както трябва. Но ние трябва да изучаваме стратегията. Предвид позицията, в която се намирахме и състоянието на гумите, решението да направим едно спиране в бокса изглеждаше много рисковано, но в крайна сметка се оказа правилният ход.

Поглеждайки назад, вероятно трябваше да направим нещата по различен начин. Но всеки става легенда в понеделник след състезанието или на карирания флаг, а днес, за съжаление, направихме малка грешка и аз изиграх голяма роля в това. Можеше да загубим всичко, Шарл можеше да опита нещо друго. Така или иначе щеше да свърши и можеше да рискува. Днес той направи правилния избор.

Доволен съм от темпото и състезанието, което направих, а да завършиш втори в тази ситуация не е най-приятното чувство. Днес, за съжаление, не се представихме добре - бях начело в първата обиколка, но накрая загубихме. Да, боли“, каза Пиастри след финала на състезанието по Sky Sports.

  Сподели
25