Джокович: Димитров има шанс за титлата


Н. Гавазов

Джокович: Димитров има шанс за титлата

Новак Джокович коментира загубата от австралиеца Алексей Попирин на US Open 2024.

"Поздравления за него и неговия екип. Той игра по-добре и заслужаваше да спечели. Ако Попирин сервира на това ниво и играе добре, може да бие всеки. Вижте, Алкарас е аут, аз съм аут... Това са две големи липси, които отварят схемата. Определено Синер е големият фаворит, но тук е Тиафо, Фриц също е фаворит на публиката. Зверев, Рубльов, Димитров също са част от схемата и имат шанс за титлата. Всеки може да спечели. Ще бъде интересно да се гледа до самия край

Честно казано, имайки предвид как се чувствах и как играх от самото начало на турнира, третият кръг бе успешен. Играх най-лошия тенис, който някога съм играл. Презентацията е най-лошата от групата. На такава повърхност не можете да спечелите, без да сервирате. Момчета, които са в такава форма като Алексей, определено не могат да бъдат победени. Това беше просто ужасен мач за мен.

Пристигнах остарял както психически, така и физически. Какво се промени след спечелването на Олимпиадата? Не знам. Може би просто е различно покритие. Очевидно това е повлияло. Изхабих много енергия, за да спечеля злато. Пристигнах в Ню Йорк, без да се чувствам свеж, нито психически, нито физически. Тъй като е US Open, реших да пробвам. Нямах физически проблеми. Просто се почувствах изстискан. Това си личеше в начина, по който играх от самото начало. От първия мач изобщо не се озовах на този корт. Това е всичко, което мога да кажа. Животът продължава. Ще се опитам да се прегрупирам и да видя какво ще се случи след това.

Имах чувството, че можех да спечеля титлата на Ролан Гарос, но се контузих там. След това бе финалът на Уимбълдън. Олимпиадата бе основната цел и там играх най-добре.

Ако тази година вземам само злато, тогава го приемам, защото цял живот съм го чакал. Най-слабият сезон по отношение на резултати през последните 15 години, така мисля“, заяви Джокович на пресконференцията след мача.

"Това не беше писано да бъде тази вечер. Алексей игра добре. Време е да се отпуснете, да рестартирате и да продължите напред. До следващия път, Ню Йорк“, написа Джокович на страницата си в социалната мрежа Х.

  Сподели
31