Макенроу говори за скандала със Синер


Н. Гавазов

Макенроу говори за скандала със Синер

Седемкратният шампион от Големия шлем, бивш номер едно в света, американецът Джон Макенроу, отговори на ситуацията около оправдаването на световния номер едно италиански тенисист Яник Синър по делото за допинг .

На 20 август, Международната агенция за почтеност в тениса (ITIA) издаде прессъобщение, в което се посочва, че Синер е имал две положителни допинг проби през март. Яник обаче се размина с дисквалификация. Разследване установи, че пробите са замърсени със спрей, който физиотерапевтът на Синър е използвал за лечение на порязване на собствения си пръст. Яник се сдобил с частиците след масаж, който физиотерапевтът небрежно му направил без ръкавици.

"Разбирам, че тенисът се тества за допинг по-често от всеки друг спорт. Новината току-що излезе и сега е шокираща. Особено фактът, че това се случи през март, от тогава са минали шест месеца и за първи път научаваме за това.

Не знам как споделят, че някои играчи казват, че е неволно и ги дисквалифицират, а други не. Халеп каза, че не е знаела за допинга и е била отстранена за 18 месеца. Синер каза същото, но не беше отстранен.

От гледна точка на играчите е очевидно, че те искат същите решения. Този човек е номер едно в света. Това е много неочаквана новина за нас“, заяви Макенроу.

  Сподели
33