Кирьос: Синер трябва да бъде отстранен за две години


Н. Гавазов

Кирьос: Синер трябва да бъде отстранен за две години

Финалистът от Уимбълдън 2022, австралийският тенисист Ник Кирьос, реагира на ситуацията около оправдаването на световната ракета номер едно в света италианския тенисист Яник Синер по дело за допинг.

Днес, 20 август, Международната агенция за почтеност в тениса (ITIA) издаде прессъобщение, в което се посочва, че Синер е имал две положителни допинг проби през март. Яник обаче се размина с дисквалификация. Разследване установи, че пробите са замърсени със спрей, който физиотерапевтът на Синър е използвал за лечение на порязване на собствения си пръст. Яник се сдобил с частиците след масаж, който физиотерапевтът небрежно му направил без ръкавици.

"Абсурдът – дали е случаен или умишлен. Дадохте положителен тест за забранено (стероид) вещество два пъти... Трябваше да бъдете отстранен за две години. Вашите резултати се подобриха. Масажен крем... Да, супер. Защо му отнеха паричната награда и точките? Така че направи ли нещо или не? Наистина ли вярвате, че физиотерапевтът е намазал раната с крем, което го е накарало да се провали на два теста за анаболни стероиди?“, написа Кирьос на страницата си в социалната мрежа.

  Сподели
23