Магомед Рамазанов зарадва хиляди на стадиона на Етър


FUTBOL-TV

Магомед Рамазанов зарадва хиляди на стадиона на Етър

Велико Търново посрещна олимпийския шампион по борба Магомед Рамазанов на стадион "Ивайло" с новината за предлагането му за почетно гражданство и предоставяне на ведомствено жилище. Тя бе обявена от заместник-кмета Георги Недев, който добави, че треньорът на бореца Мирослав Колев е предложен за общинската Награда "Велико Търново". 

На срещата в залата, където първият олимпийски шампион на Велико Търново се подготвяше за участието си на Олимпиадата в Париж, се събраха стотици хора на всякаква възраст. Сред гостите бяха трима носители на Златният пояс "Дан Колов" - бронзовият медалист по борба от Олимпийските игри в Пекин Радослав Великов, европейският шампион по борба Румен Павлов и световният шампион в този спорт Михаил Ганев. В залата бяха още участникът на две Олимпиади - борецът Иван Шавов, както и световната рекордьорка на хвърляне на копие и участничка на три Олимпиади Антоанета Селенска. На срещата присъстваха много деца, трениращи различни видове спорт, а също и немалко граждани, любители на спорта. 

Пред събралото се множество Магомед разказа за своя живот и за пътя си от тренировъчната зала до олимпийския връх. Рамазанов подчерта, че няма значение кой къде е роден и при какви условия тренира, а е важно желанието да дава всичко от себе си, защото тогава може да срещне и правилните хора, които да му помогнат да успее.

"Дали ще станете олимпийски шампиони или не – това не е най-важното. Най-важното е да станете добри хора", каза Магомед Рамазанов.

В продължение на повече от час той раздава автографи и се снима с всички желаещи да запазят спомена от тази среща. Присъстващите можаха да се докоснат и до неговия златен медал.

На въпроса дали би останал да живее във Велико Търново със своята съпруга и новородената си дъщеря, той отговори, че харесва града, климата и добронамереността на хората и с удоволствие би се устроил в старата столица.

  Сподели
42