Треньорката на ансамбъла: Проблемът е при нас


Н. Гавазов

Треньорката на ансамбъла: Проблемът е при нас

Весела Димитрова, треньорката на националния ни ансамбъл по художествена гимнастика, направи анализ на случилото се на олимпийския финал.

България остана на четвърто място в крайното класиране, след като груба грешка при първото изпълнение - на пет обръча, коства доста точки на нашите.

Гимнастичките ни завършиха втората ротация - на две топки и пет ленти, с най-висока оценка, ала и това не бе достатъчно за нещо повече от болезнено четвърто място.

    "Останахме за жалост без медал, но допуснахме много груба грешка на обръчи в съчетанието на последната размяна. Просто нервите им не издържаха. Грешката, която допуснахме, беше почти за 4 точки. Израелките също направиха грешка, но тяхната не беше като нашата. Всеки елемент си има стойност, така че нашите елементи бяха с доста скъпа стойност. Само размяната е почти точка. Проблемът си е при нас. Единственото хубаво нещо за мен от това състезание е, че децата излязоха много смело и силно да се борят до края за второто съчетание", заяви Димитрова.

    "Естествено, че ме е яд. Четвърто място, оставаме без медал, но животът продължава. Мисля, че ни предстоят много хубави моменти", допълни тя.

Една от състезателките ни, Рейчъл Стоянов, също говори след финала.

    "Много труден момент за всички нас и за цяла България. Грешката ни отдели от медалите. Времето ще покаже дали продължаваме в този екип. Четвъртото място е най-неприятното. Да, не е никак малко, но ние искахме медал. Така е наредил Господ, така е станало. Продължаваме напред. Това, че сме тук и представяме България е огромна чест. Весела Димитрова си има начини и успя да ни вдигне за второто съчетание. Още не сме говорили с Илиана Раева (президент на БФХГ), но със сигурност ще ни подкрепи. Много ни обичат всички, цяла България. Благодарим за това. Времето ще покаже дали ще продължа", обяви гимнастичката.

  Сподели
31