Президентът на БФБокс: Светла не заслужаваше това, което й се случи


FUTBOL-TV

Президентът на БФБокс: Светла не заслужаваше това, което й се случи

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази подкрепата си към Светлана Каменова след загубата на националката в категория до 57 килограма на четвъртфиналите на олимпийския турнир по бокс в Париж.

Инински пристигна в "Арена Норд" за двубоя и изгледа от трибуните мача на Каменова срещу тайванка Лин Ю-тин, а след срещата той излезе с официална позиция по случая.

"Подкрепям на 100 процента Светлана Каменова и нашите треньори. Тя не заслужаваше това, което й се случи. Заставам и зад официалните позиции на Българския олимпийски комитет и Министерството на младежта и спорта. Заставам зад нормалността в спорта и живота като цяло!“, заяви Красимир Инински.

Треньорът на женския национален отбор на България Борислав Георгиев се появи след двубоя пред журналистите с лист, на който беше написано на английски: "Аз съм ХХ, Спасете женския спорт", визирайки, че жените имат две Х-хромозоми, а при мъжете има и Y-хромозома.

Лин Ю-тин беше дисквалифицирана от Международната боксова асоциация на последното Световно първенство в Ню Делхи през март миналата година, тъй като не премина теста за пол. Тогава азиатката стигна до бронза, но медалът й беше отнет и връчен на Каменова, която преди това тайванката беше победила с 3:2 съдийски гласа на четвъртфиналите.

Въпреки всичко, Лин, която е двукратна световна шампионка, беше беше допусната до участие в олимпийския турнир при жените и вече си осигури бронзово отличие с класирането за полуфиналите днес.

  Сподели
35