Томас Бах се извини на президента на Южна Корея


Н. Гавазов

Томас Бах се извини на президента на Южна Корея

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах се извини на президента на Южна Корея Юн Сеок Йол за инцидента по време на представянето на делегацията на страната на церемонията по откриването на Олимпийските игри през 2024 г. в Париж.

На 26 юли на парада на спортистите отборът на Южна Корея беше погрешно представен като КНДР. След инцидента ръководството на Република Корея беше възмутено и поиска среща с Бах.

"Днес президентът на МОК Томас Бах разговаря с президента на Република Корея Юн Сеок Йол. В този телефонен разговор президентът на МОК поднесе искрени извинения за грешка, допусната снощи в аудиопредаване на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, в която отборът на Националния олимпийски комитет на Република Корея бе неправилно идентифициран. Проблемът бе разпознат като човешка грешка, за което МОК се извинява дълбоко“, каза директорът по комуникациите на МОК Марк Адам на пресконференция.

Олимпийските игри в Париж се провеждат от 27 юли до 11 август. Ще бъдат разиграни общо 329 комплекта награди. Програмата на Олимпийските игри през 2024 г. включва 32 спорта.

  Сподели
30