Румен Радев и Стефка Костадинова окуражиха българските спортисти в олимпийското село


FUTBOL-TV

Румен Радев и Стефка Костадинова окуражиха българските спортисти в олимпийското село

Президентът на Република България Румен Радев и председателят на БОК Стефка Костадинова посетиха днес олимпийското село в Париж и се срещнаха с българските спортисти, треньори и официални лица. На кратката церемония при посрещането в международната зона присъстваха още генералният секретар на БОК Белчо Горанов, шефката на олимпийската ни мисия Камелия Игнатова, извънредният и пълномощен посланик на Република България в Париж Радка Балабанова-Рулева и др.

Веднага след влизането в селото Румен Радев се разписа на стената на Олимпийското примирие, а посланието на държавния глава бе "Спортът е мир“. В олимпийското село Радев бе заговорен от доктора на футболния отбор на Израел, който подари на държавния глава значка и заяви, че е свързан с България, тъй като майка му е живяла в София и от малък е влюбен в нашата страна.

После държавният глава видя къде са настанени българските спортисти, като срещна по алеите тримата ни боксьори и техните треньори. "Дръжте високо гарда. Всички сме с вас и ви подкрепяме, хората следят с интерес и надежда вашите изяви в Париж,“ каза Радев. След това президентът и придружаващите го преминаха по пасажа с националните флагове на 206-те държави участнички преди да се срещнат с останалата част от българските спортисти, които са в момента в олимпийското село.

В непринуден разговор Радев и Костадинова пожелаха успех на родните състезатели и ги окуражиха преди предстоящите състезания. "Имате любовта на хората. Желая на всеки от вас да реализира своя максимум на олимпийските игри,“ каза Радев.

"Искам да ви пожелая успех и да ви вдъхна кураж за олимпийските стартове. Всеки един който е спечелил олимпийска квота е тук с напълно законно самочувствие. В състезанието всеки е с равен старт, а щом сте тук, значи имате голям потенциал. Аз като спортист, който е минал през целия този път знам, че няма нищо страшно. Просто човек трябва да вярва в силите си, да има голямо самочувствие и концентрация, за да постигне това, за което се е готвил с години. Нашата делегация е сплав от опитни бойци и млади таланти на българския спорт. Независимо кой с какви цели, шансове и мечти е тук, искам да ви пожелая успех в Париж. Нека с вас бъде мощният български дух, силните ни традиции и невероятната подкрепа на нацията. И дано всичко това помогне да реализирате възможностите си. За да може отново да чуем българския химн и да видим родния флаг развят най-високо,“ заяви пред присъстващите Стефка Костадинова.

От името на спортнистите боксьорката Станимира Петрова благодари за топлите думи, подкрепата и пожеланията. От българските олимпийци на срещата присъстваха останалите ни състезатели от боксовия отбор, фехтовачката Йоана Илиева, атлетката Габриела Петрова, джудисти, гребци, плувци, гимнастици и др. Спортисти и треньори споделиха първи впечатления от пребиваването си в Париж, от олимпийското село и олимпийските обекти. След това от гърлата на всички присъстващи прозвуча мощно "Българи юнаци!“, последвано от много снимки и селфита за спомен на фона на пъстрата картина от стотиците национални знамена в олимпийското село.

  Сподели
19