Бивш стратег обясни какво ще попречи на РБ да спечели


Н. Гавазов

Бивш стратег обясни какво ще попречи на РБ да спечели

Бившият стратег на Астън Мартин и настоящ кореспондент на Sky Sports Бърни Колинс изрази мнение за настоящата ситуация на Ред Бул.

"Не знам къде се провалят. Може би Серхио просто не е достатъчно добър, не се представя достатъчно добре или може би колата няма правилните настройки. Доколкото разбрах колата е доста трудна за управление. Ако погледнете спечелените точки в състезанието, разликата е доста шокираща по отношение на приноса на отбора. Разликата в квалификациите не тревожи много Ред Бул. Те знаят, че Верстапен е много силен. Но разликата в точките в състезанието е голям проблем, защото това ще доведе до загуба на шампионата в Шампионата на конструкторите.

Ако двете коли не печелят последователно точки и знаете, че ако Макс се оттегли или има състезание, в което трябва да получи още едно наказание за двигател, тогава на този етап Серхио не изглежда да може да поеме отговорност за резултата. Ред Бул имаше добър старт, но ако започнаха сега и имаше двама Перес в отбора, отборът щеше да заеме четвърто място сред най-бързите състезателни отбори“, цитира GPblog думите на Колис.

  Сподели
27