Мъри: Мога да печеля мачове


Н. Гавазов

Мъри: Мога да печеля мачове

Трикратният носител на титли от Големия шлем британският тенисист Анди Мъри говори за предстоящия край на професионалната си кариера на сингъл.

"Преди това, което се случи в Маями, започнах да играя добър тенис. Все още мога да печеля мачове на това ниво. Дори и с физически проблеми, свързани с бедрото ми, все още успях да се представя на най-високо ниво. Не е толкова стабилно, колкото ни се иска. И, разбира се, не показва такива резултати, каквито бихме искали. Но да, определено мога да печеля мачове тук или дори на трева, когато се възстановя от контузията си в гърба. Но сега не искам да правя това. Знам, че мога, но не планирам отново да играя на сингъл“, заяви Мъри.

Нека припомним, че на 4 юли се проведе мачът от първия кръг на Уимбълдън 2024 при мъжките двойки, в който Джейми и Анди Мъри се срещнаха с австралийците Ринки Хиджиката и Джон Пиърс. Резултатът в срещата бе 7:6 (6), 6:4 в полза на дуото от Австралия.

Заслужава да се отбележи, че този мач може да бъде един от последните в кариерата на Анди Мъри. Преди това 37-годишният британски тенисист се оттегли от Уимбълдън 2024 на сингъл. Той ще участва и на смесени двойки с Ема Радукану.

  Сподели
37