Сабаленка се оттегли от „Уомбълдън”


Н. Гавазов

Сабаленка се оттегли от „Уомбълдън”

Фаворит №1 за титлата при жените на "Уимбълдън“ Арина Сабаленка се оттегли от надпреварата още преди първия си мач.

Днес представителката на Беларус трябваше да излезе срещу американката Емина Бекташ, но обяви, че има травма в рамото, пише "Тема Спорт".

През миналата седмица Арина се оттегли и от мача си на Berlin Open заради същия проблем и изглежда не се е възстановила навреме.

"Опитах всичко възможно да съм готова, но рамото ми не съдейства. Работих здраво до лимита си днес, за да се опитам да играя, но от отбора ми обясниха, че участие само ще влоши нещата“, обяви Сабаленка, която беше трета поставена на турнира.

Двукратната шампионка от Australian Open няма титла на "Уимбълдън“, но според букмейкърите беше с по-големи шансове за титлата дори от Ига Швьонтек, Елена Рибакина и Кори Гоф. Причината за това е добрата ѝ игра на сервис, която е много важна на играта на трева.

Вместо Сабаленка в схемата ще влезе "щастлива губеща“ от квалификациите, а това е рускинята Ерика Андреева. Любопитно е, че Сабаленка игра именно с Андреева в първи кръг на изминалия тазгодишен Australian Open, в който беларускинята вдигна титлата.

  Сподели
46