Джордж Ръсел спечели Гран При на Австрия


Н. Гавазов

Джордж Ръсел спечели Гран При на Австрия

Джордж Ръсел спечели Гран При на Австрия, след като Ландо Норис и Макс Верстапен се удариха в края на състезанието. Пилотът на Макларан натискаше трикратния световен шампион, като на няколко пъти не успя да го изпревари, а след това се стигна и до инцидент между тях - Ландо удари нидерландеца, като и двамата излязоха от инцидента със спукани гуми и трябваше да посетят бокса.

В този момент Джордж Ръсел поведе в състезанието. Вестапен излезе пети от пита с нови софт гуми, докато Ландо Норис отпадна от надпреварата. Заради отломките от болидите на Ландо и Макс бе дадена и виртуална кола за сигурност.. От него се възползва именно пилотът на Мерцедес, който поведе.

Оскар Пиастри се справи с Карлос Сайнц за второто място, а за испанецът остана последното място на подума. Люис Хамилтън завърши четвъри, а Макс Верстапен пети, но получи 10 секунди наказание заради ситуацията с Норис, който пък отпадна от надпреварата.

Верстапен все пак остана пети заради голямата си преднина пред Нико Хюлкенберг, който остана шести. Седми се нареди Серхио Перес, а осми Кевин Магнусен. Топ 10 допълниха Даниел Рикардо и Пиер Гасли.

  Сподели
35