Стана ясно името на отстранената за изнасилване фигуристка


Н. Гавазов

Стана ясно името на отстранената за изнасилване фигуристка

Стана известно името на фигуристката от Южна Корея, която бе дисквалифицирана за изнасилване и пиене на алкохол. Тя се оказа сребърната медалистка от световното първенство през 2023 г. в единичното пързаляне за жени Ли Ха Ин.

Тя призна, че е била дисквалифицирана за изнасилване на скейтър от юношеския отбор. В социалните си мрежи тя отрече обвиненията и заяви, че има връзка с пострадалия спортист.

По-рано бе съобщено, че скандалният инцидент е станал по време на тренировъчния лагер на националния отбор по фигурно пързаляне, който се проведе в Италия от 15 до 28 май. Една от състезателките покани младши фигурист в общежитието на женския отбор, където насила го убеди да извърши полов акт. Отбелязва се, че спортистката не е била сама, а с приятелка, която е заснела случващото се на видео.

На 21 юни се проведе заседание на КСУ, след което бе решено момичето да бъде дисквалифицирано за три години. Втората фигуристка, въпреки че не е участвала в тормоза, също е дисквалифицирана заради пиене на алкохолни напитки на територията на спортно-тренировъчния лагер.

  Сподели
87