Промоутърът на Фюри говори за пояса на IBF на Усик


Н. Гавазов

Промоутърът на Фюри говори за пояса на IBF на Усик

Боб Аръм, промоутърът на бившия световен шампион в супер тежка категория Тайсън Фюри, е убеден, че абсолютният шампион в дивизията Александър Усик трябва да запази пояса на IBF в реванша с неговото протеже.

Според представителя на британския боксьор организациите не трябва да предотвратяват големи битки, като налагат задължителните си защити.

"Тези организации наистина съсипват бокса с тези задължителни защити. Особено в ситуация, в която най-накрая имаме абсолютен световен шампион в тежка категория. В други дивизии също назначават тези задължителни защити, които нямат никакъв смисъл.

Ако IBF рекламира друга битка за титлата, тогава битката между Усик и Фюри ще остане толкова важна и дори без колан, но бойците ще спестят от една такса за санкциониране. Тези организации не могат да се намесват в здравия разум. Те трябва да разберат, че когато има абсолютен шампион, той трябва да се допуска до големи битки, а не да се налагат задължителни защити. За тях няма място, когато боецът има поне четири колана“, заяви Аръм в коментар за Boxing News .

  Сподели
65