Надал разказа с какво би искал да бъде запомнен


Н. Гавазов

Надал разказа с какво би искал да бъде запомнен

22-кратният победител в турнири от Големия шлем Рафаел Надал разказа с какво би искал да бъде запомнен от хората.

"Преди няколко месеца имах възможност да посетя Доломитите Алпи в компанията на моя приятел и съперник Роджър Федерер. Там, в планината, имахме много интересен разговор за една дума, която смятам за много важна - "наследство“.

Как бихме искали да ни запомнят след няколко години? Как искаме бъдещите поколения да мислят за нас? Чудесно е, че нашите постижения, нашите титли и нашите рекорди са признати, но с годините някой друг вероятно ще дойде и ще направи нещо по-добро.

И Роджър, и аз сме съгласни, че бихме искали да ни запомнят като добри хора. Когато сте в университет или играете тенис, от време на време си казвайте: "С какво бих искал съучениците ми да ме запомнят? Ами моите учители? Моите приятели?". Хората около вас трябва да ви възприемат като човек, на когото искат да се равняват заради вашите ценности“, заяви Надал на дипломирането си в академията вчера, 12 юни.

Рафаел Надал и Роджър Федерер изиграха 40 мача помежду си, като испанският тенисист спечели 24 от тях, а швейцарецът спечели 16 срещи.

  Сподели
71