О'Съливан ще предаде лидерството на Марк Алън


Н. Гавазов

О'Съливан ще предаде лидерството на Марк Алън

Седемкратният световен шампион по снукър и номер едно в световната ранглиста, англичанинът Рони О'Съливан, ще загуби лидерството си в световната ранглиста след представянето си на Световното първенство през 2024 г.

Да припомним, че 48-годишният О'Съливан приключи битката за рекордна осма титла на четвъртфиналната фаза. Рони загуби от световния шампион от 2015 г. Стюарт Бингам (29-и в световната ранглиста) с резултат 10:13.

За да запази първото си място в класацията на турнето, О'Съливан трябваше да спечели Световното първенство. Рони нямаше други възможности. Джъд Тръмп също претендираше за лидерство в класацията ; за да се върне на първо място, той трябваше да стигне до финала на Световното първенство през 2024 г., но Джъд също загуби на четвъртфиналната фаза.

В класацията на живо О'Съливан вече падна до четвърто място. От 7 май, след края на Световната купа, 38-годишният Марк Алън гарантирано ще се изкачи до първо място в световната ранглиста . Освен това Марк вече не се бори за шампионската титла в Крусибъл, той беше победен на 1/8 финалите.

  Сподели
63