Волейболният Марица отново е шампион при жените


FUTBOL-TV

Волейболният Марица отново е шампион при жените

Марица е шампион за десети пореден път в женското волейболно първенство. В третия мач пловдивчанки победиха ЦСКА с 3:0 (25:17, 25:20, 25:15) и триумфираха във финала с 3 победи. Бронзовите медали в първенството спечели Левски, а състезателките присъстваха в залата за награждаването.

Наградите на шампионките връчиха президентът на федерацията Любомир Ганев, както и неговите заместници Илия Динков, Петър Кънев, както и членовете на управителния съвет Станислав Николов и Сашо Йовков заедно и Атанас Гаров, който е съпрезидент на Левски.

Като първенец Марица получи 15 000 лева от спонсора ДЕМАХ+. За ЦСКА остават 10 000 лева. Левски получи 5000 лв.

"Благодаря на момичетата и на целия щаб за всичко, което направихме през сезона – каза треньорът Борислав Крачанов. - Млад отбор сме и имаме какво да учим. Стараем се да се отблагодарим на ръководството за подкрепата и печелим титла след титла. Десетата титла е голяма радост. Дано продължим да увеличаваме рекорда. Ако някога Марица не стане шампион, на другите ще им е трудно да ни стигнат. За новия сезон основните цели отново са титлата и купата. Нека минат няколко дни, после ще седнем и ще работим върху селекцията."

  Сподели
43