Астън Мартин продължи с Алонсо


Н. Гавазов

Астън Мартин продължи с Алонсо

Испанският пилот Фернандо Алонсо, който е двукратен световен шампион във Формула 1, продължи договора си с Астън Мартин, съобщиха от клуба.

42-годишният Алонсо ще се състезава за британския тим до края на сезон 2026 година според новото споразумение.

"Много се изговори и изписа за бъдещето ми във Формула 1 през последните няколко месеца, но днес имам удоволствието да обявя, че ще остана в Астън Мартин, с когото сключих многогодишно споразумение. В началото на годината казах, че първо ще реша дали искам да продължа да се състезавам и тогава ще взема решение. От момента, в който се присъединих към отбора през 2023 г., се почувствах като у дома си. Само за 15 месеца вече постигнахме много, с някои запомнящи се подиуми.

Много съм благодарен на Строл, Мартин Уитмарш и Майк Крак за доверието, което ми гласуваха. Нямам търпение да видя какво още можем да постигнем с Ланс заедно. Това е само началото на проекта и аз съм горд, че съм част от него. В по-добра физическа форма съм и все още съм гладен. Смятам да дам всичко от себе си, докато продължаваме пътя си към отбора, който печели Световното първенство“, заяви Алонсо.

  Сподели
50