Дъжд прекъсна мача на Гришо срещу Кецманович


Н. Гавазов

Дъжд прекъсна мача на Гришо срещу Кецманович

Мачът на Григор Димитров със сърбина Миомир Кецманович на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло бе прекъснат заради дъжд. Димитров спечели първия сет с 6:4, а във втората част води с 2:1, като предстои да сервира противникът му.

Мачът бе прекъснат заради засилилия се дъжд, като кортът бе покрит, което означава, че ще се доиграе по-късно вечерта или ще бъде преместен за утре.

Срещата не започна по най-добрия начин за българина, който допусна пробив в третия гейм, а след това Кецманович го затвърди и поведе с 3:1. Хасковлията обаче бързо си върна инициативата в мача и изравни още при 3:3. В десетия гейм на мача Григор Димитров отново взе подаването на сърбина, което му позволи да спечели частта с 6:4, информира БТА.

Във втория сет засега няма пробиви. При евентуален успех Димитров ще играе на осминафиналите на турнира с награден фонд 5,95 милиона евро срещу победителя от срещата между датчанина Холгер Руне и индиеца Сумит Нагал, като европеецът води в резултата до прекъсването на мача с 6:3, 2:1.

  Сподели
91