Ханфман: Трябва да уважим присъдата на Зверев


Н. Гавазов

Ханфман: Трябва да уважим присъдата на Зверев

53-ата ракета на света, германският тенисист Яник Ханфман , говори за предстоящия процес срещу сънародника си Александър Зверев по делото за малтретиране.

"Зверев има процес през май. След като се случи, каквато и да е присъдата, трябва да я уважим. Това е нормална процедура - чака се потвърждение или отричане на вина. Не знам нищо по този въпрос. Знам в какво е обвинен Александър, но не знам дали е виновен или не. Надявам се да разберат всичко. И тогава, ако вината му не се потвърди, няма да говорим повече за това. Ако Зверев е виновен, може да се наложи той да бъде отстранен от Съвета на играчите. И ATP ще трябва да направи нещо. Да видим какво ще стане през май-юни.

Това е много сложна тема. Но аз вярвам в ATP . Вярвам, че те внимателно проучват ситуацията. Това поставя нашия спорт в неблагоприятна светлина. Не ми харесва, разбира се. Винаги се надявам, че моите колеги в турнето са добри момчета", заяви Ханфман, цитиран от Tennis Up To Date.

Припомняме, че Зверев е обвинен в нападение над бившата си приятелка Бренда Патеа. Изслушванията по делото ще започнат през май в Берлин.

  Сподели
122