Хелмут Марко не иска да продължи да работи в Ред Бул


Н. Гавазов

Хелмут Марко не иска да продължи да работи в Ред Бул

Съветникът по моторните спортове на Ред Бул Хелмут Марко няма желание да продължи да работи за Ред Бул. Това съобщи Auto Bild.

Съобщава се, че Кристиан Хорнер е осигурил силната подкрепа на тайландските собственици на Ред Бул, които притежават 51% от акциите на компанията. Австрийската фракция, която се опита да отстрани Хорнер от поста му начело на състезателния отбор във Формула 1, почти прие загубата в конфронтацията с него и тайландците. Те дори обмислят да оставят проекта за Формула 1 изцяло на Хорнер и тайландците, а самите те да се фокусират върху футбола или хокея.

Самият Кристиан Хорнер сериозно подсили позициите си в тима. Сега той има властта еднолично да взема всички важни решения за два отбора: Ред Бул и РБ. Преди това Хелмут Марко имаше такава мощ, но позицията му отслабна и 80-годишният австриец обмисля напускане на тима.

Имайте предвид, че оставката на Марко отваря възможността Макс Верстапен да напусне австрийския отбор. Нидерландецът има клауза в договора си, която му позволява да го прекрати предсрочно, ако Марко напусне.

  Сподели
56