Излязоха нови детайли около скандала с Хорнер


Н. Гавазов

Излязоха нови детайли около скандала с Хорнер

Служителката на Ред Бул, която подаде сигнал с обвинение в сексуален тормоз срещу боса на отбора във Формула 1 Кристиан Хорнер, е "уплашена, гневна и в депресия".

Това твърди близък приятел на жената в интервю за BBC, запазвайки анонимност. Интервюто бе излъчено в аудио формат от британската медия, а в него човекът твърди - всички 79 съобщения от Хорнер към дамата, които изтекоха в медиите и стигнаха до останалите отбори във Ф1, са реални и автентични.

След появата на документите на електронната поща на най-големите издания в света, шефовете на състезанието наредиха разследване. През февруари първото такова от независима комисия, наета от Ред Бул, обяви шефа за невинен по обвиненията в тормоз и неприлично поведение спрямо въпросната дама, която бе освободена от работа след скандала.

Стана ясно също така, че жената няма право да говори по темата, разкрива в интервюто нейният приятел, пожелал анонимност. Според него причината е, че е подписано споразумение между нея и "Ред Бул" за мълчание, докато върви разследването. След като то приключи, тя ще излезе с името си и ще обясни всички детайли.

"Невъзможно е хората да я разберат, защото не са в нейната ситуация - казва в интервюто близкият на служителката. - Плаче постоянно и се чувства ужасно уплашена.

Виждам признаци на депресия, гневна е и е уплашена. Постоянно казва, че е притискана и това усещане е ужасно.

Всеки може да види съобщенията. А аз ви казвам, както ще каже и експертизата, че те са автентични. И всеки може да прецени дали това са нормални работни отношения между един директор и негова подчинена служителка.

Хорнер, естествено, е направил всичко необходимо нещата да бъдат потулени. Разбира се, че всеки в неговата позиция и с властта, която има, ще предприеме такива действия. Компанията също не се покрива със слава в този случай.

Сега разбираме, че трибуналът, който ще реши дали тя е освободена неправомерно от задълженията си, е отсрочен за след доста сериозен период от време. И няма да е публично достъпен, а само в присъствието на апелиращата и хора от компанията. Ето за това става дума - взимат се мерки да се запуши устата на жената.

Аз знам и друго - няколко пъти на нея бяха предлагани пари, за да оттегли жалбите си срещу Хорнер заради поведението му и компанията заради нейното освобождаване."

  Сподели
64