Алекс Де Минор спря Григор Димитров от финал в Ротердам


FUTBOL-TV

Алекс Де Минор спря Григор Димитров от финал в Ротердам

Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира на твърди кортове в Ротердам от сериите АТП 500 с награден фонд с награден фонд 2.29 милиона евро. Първата ракета на България отстъпи с 4:6, 3:6 на №5 в схемата и №11 в световната ранглиста Алекс Де Минор (Австралия). Срещата продължи 84 минути.

Преди този мач Димитров постигна три победи в Ротердам. Той елиминира последователно Лоренцо Сонего от Италия, Мартон Фучович от Унгария и Александър Шевченко от Казахстан. Така за втора поредна година Димитров отпада на полуфиналите в Ротердам. Това е една от любимите надпревари на българина, като той игра финал тук през 2018 година, когато загуби от Роджър Федерер.

И двата сета в полуфинала срещу Де Минор се развиха по идентичен начин с пробиви в първия гейм. Димитров допусна пробив още в първия гейм на мача. При 1:2 Григор имаше два шанса за рибрейк, но не успя да се възползва. До края на сета нови пробиви нямаше и Де Минор спечели с 6:4. Българинът бе пробит още в първия гейм на втората част. При 2:3 Димитров имаше точка за пробив, но отново не успя. Де Минор успя да направи още един пробив края на мача и триумфира с 6:3.

  Сподели
107