Адвокатите на Валиева използвали "смешни" тези за оправданието ѝ


Н. Гавазов

Адвокатите на Валиева използвали

Генералният директор на Световната антидопингова агенция ( WADA ) Оливие Нигли обясни причината за дисквалификацията за четири години на Камила Валиева.

"Не мисля, че две години е максимумът (за защитено лице). Те имат няколко права, недостъпни за другите. Това включва какви доказателства трябва да представят на съда, как трябва да обяснят източника на забраненото вещество. Има възможности, които, ако щете, улесняват живота на защитените лица, защото възрастните в такава ситуация трябва да обяснят нарушението.

Тези възможности бяха тествани и използвани от екипа на Валиева.

Но в крайна сметка историята, която беше представена на съда и на нас, бе десерт, направен от нейния дядо. Никой не повярва. Нямаше доказателства в подкрепа на тази теория. Вие вярвате ли в историята, че дядо ѝ приготвил чаша с десерт, в която попаднало веществото, което той използвал за себе си? Преди това е смачкал таблетката на прах, защото не може да пие хапчета... Смешно е. Но това е и арогантно.  

И в резултат на това до края на изслушването екипът ( адвокати ) провали спортиста, като изобщо не успя да докаже източника на веществото, не показа нищо достоверно по отношение на източника на веществото. Резултатът е, че при липсата на каквито и да било доказателства за това как веществото е влязло в тялото на спортиста, тя получи максималното наказание“, заяви Нигли в The Sports Ambassador.

  Сподели
241